Home / Stiri financiare / A fost publicat proiectul de OUG pentru reglementarea UBER, Bolt sau Clever. Ce conditii pune Guvernul

A fost publicat proiectul de OUG pentru reglementarea UBER, Bolt sau Clever. Ce conditii pune Guvernul

A fost publicat proiectul de OUG pentru reglementarea UBER, Bolt sau Clever. Ce conditii pune Guvernul

Proiectul de Ordonanta de urgenta a Guvernului privind reglementarea activitatii de ridesharing a fost publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor joi seara.

Proiectul de OUG privind activitatile de transport alternativ cu autoturism si conducator auto are in vedere crearea unui sistem unitar de reglementare a activitatilor de transport alternativ, care functioneaza prin intermediul unor platforme digitale, prin autorizarea administrativa a acestora pe o perioada de trei ani, atat in ceea ce priveste platformele digitale, cat si operatorii de transport alternativ. Prin urmare, proiectul devine un instrument care intregeste cadrul juridic aplicabil transportului de tip urban si isi propune asigurarea unor masuri de supraveghere a pietei pe perioada de autorizare, astfel incat dupa aceasta perioada sa fie posibila o evaluare a eficientei actului normativ.

Reprezentantii companiilor de transport alternativ au ajuns, joi, la un acord cu reprezentantii Guvernului in ceea ce priveste proiectul de Ordonanta de urgenta dedicat aplicatiilor de profil din Romania, iar noile reglementari vor asigura conditii egale de autorizare intre aplicatiile de transport alternativ si companiile de taxi, se arata intr-un comunicat de presa al Clever, transmis AGERPRES.

Potrivit prevederilor agreate cu privire la transportul alternativ si cuprinse in proiectul de Ordonanta de urgenta, toti soferii trebuie sa fie autorizati pentru transport alternativ, sa detina cazier judiciar, avize medicale si psihologice, sa detina atestat de conducator auto profesionist, sa plateasca asigurari si sa detina o casa de marcat pentru tranzactiile efectuate cu plata in numerar.

Toate aplicatiile de transport alternativ, autorizate de MCSI si sa plateasca o taxa

De asemenea, toate aplicatiile de transport alternativ trebuie sa fie autorizate de catre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale si sa achite o taxa anuala calculata in functie de numarul de masini inrolate, in timp ce autoturismele care desfasoara transport alternativ trebuie autorizate de catre Autoritatea Rutiera Romana (ARR) si sa respecte standarde de vechime.

'Sustinem intentia Guvernului de a crea conditii egale intre soferii de taxi si cei de transport alternativ, promovand o concurenta loiala intre cele doua tipuri de servicii pe piata din Romania, care sa protejeze cetatenii, soferii si sa contribuie la cresterea calitatii serviciilor de transport. Clever a reprezentat atat interesele soferilor de taxi, cat si dezvoltarea generala a serviciilor de transport, in contextul in care piata se confrunta cu un deficit mare pe zona de transport de pasageri. Am avut, astazi, un dialog constructiv cu autoritatile si ne asteptam ca Ordonanta de urgenta pentru reglementarea aplicatiilor sa fie adoptata saptamana viitoare, pentru a putea reveni la conditiile optime de functionare a pietei', a declarat Anca Gherle, public affairs manager, Clever.

In acelasi timp, Asociatia pentru Economie Digitala, din care face parte din compania Clever, precizeaza, intr-un comunicat transmis AGERPRES, ca Executivul a promis ca va pune in dezbatere publica, joi, un proiect de OUG in acest sens.

'Am avut, astazi (joi, n.r.), o noua intalnire la Ministerul Transporturilor cu grupul de lucru pentru reglementarea serviciilor ridesharing. Guvernul a promis ca va pune in dezbatere publica, astazi, un proiect de OUG in acest sens. Am ajuns la un consens privind o parte din propunerile pe care le-am facut, dar asta nu inseamna nimic concret. Punerea in dezbatere publica nu schimba cu nimic faptul ca soferii sunt vanati pe strazi, iar pasagerii nu pot gasi o masina. Credem ca e importanta adoptarea ordonantei in prima sedinta de Guvern. Numai in acest fel se poate corecta nedreptatea fata de soferi si pasageri. Cele aproape 300.000 de semnaturi ale petitiei #continuam, stranse in mai putin de 72 de ore arata, daca mai era nevoie, ca aceste servicii sunt dorite de romani si fac o diferenta in viata a zeci de mii de soferi care isi intretin astfel familiile', mentioneaza sursa citata.

Detalii, pe Economica

vineri, 24 mai 2019, 429 afisari

Curs BNR vineri, 22 noiembrie 2024

1 EUR4.9759 RON
1 USD 4.7742 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0400 RON
la OTP Bank Romania
1 USD = 4.8500 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile