Alro, cel mai mare consumator de curent din tara, a incercat din nou sa cumpere energie de pe piata dedicata clientilor mari. Fara succes
Alro, cel mai mare consumator de energie electrica din România, nu a reusit nici la a doua încercare de achizitie de energie de pe piata dedicata clientilor mari sa gaseasca vânzator la pretul pe care l-a oferit. De când a fost creata aceasta piata, nu a fost încheiata nici o tranzactie
Lansata anul trecut, piata de energie electrica pentru clientii mari pare a confirma ca este un esec. Singurul consumator mare care a cerut sa cumpere energie aici nu a gasit pe nimeni sa-i vanda. Pentru a doua oara. Eszte vorba despre producatorul de aluminiu Alro Slatina, care a lansat o oferta de cumparare dar nici de data aceasta nu a gasit contraparte, asa ca licitatia a fost anulata.
Alro a initiat la in ultima zi din ianuarie, pe piata clientilor mari, o noua oferta de cumparare de energie electrica, in banda, cu perioada de livrare 18 martie 2019-17 martie 2020, potrivit unui anunt al OPCOM, operatorul pietei de energie electrica si gaze. Este al doilea anunt de cumparare de energie de pe piata clientilor mari, o piata creata special pentru acesti clienti si administrata de OPCOM, dupa cel lansat toamna trecuta tot de Alro, care nu a gasit nici atunci vanzator de energie.
De data aceasta, Alro a solicitat energie in banda, la o putere de 10 MW, adica 87 TWh de electricitate pe toata perioada. Alro oferise un pret de 250 lei/MW, tarif de introducere in retea (TG) inclus.
Solicitarea companiei a fost inregistrata la OPCOM pe 30 ianuarie. Ulterior, pe platforma licitatia apare ca fiind anulata, pentru ca nu a venit nimeni cu o oferta de energie pentru cererea depusa de Alro.Alro a mai incercat o data piata clientilor mari, anul trecut: a vrut sa cumpere energie prin sapte contracte, fiecare de cate 87 GWh, deci in total 613 GWh de energie electrica, cu livrare in banda, la o putere medie orara de 10 MW, pentru tot anul 2019.
Producatorul de aluminiu si de produse procesate, care detine doua fabrici in Romania, la Slatina si la Tulcea, oferea un „pret de deschidere aferent primului an de livrare de 221 lei/MWh, care include tariful de injectie in retea". Licitatia a fost anulata din acelasi motiv: nu a venit nimeni sa cumpere.
Detalii, pe Economica