Home / Stiri financiare / CCR: Privatizarea Roman SA Brasov este neconstitutionala

CCR: Privatizarea Roman SA Brasov este neconstitutionala

CCR: Privatizarea Roman SA Brasov este neconstitutionala

Curtea Constitutionala a României (CCR) a stabilit joi ca dispozitiile articolului 13 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind privatizarea 'Roman' SA Brasov si constituirea parcului industrial pe platforma societatii sunt neconstitutionale.

/p>

Potrivit unui comunicat al CCR transmis AGERPRES, joi, Plenul Curtii Constitutionale a luat in dezbatere exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor articolului 13 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului 115/2003 privind privatizarea SC 'Roman' SA Brasov si constituirea parcului industrial pe platforma societatii.

'In urma deliberarilor, cu unanimitate de voturi, Curtea a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca prevederile art. 13 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 115/2003 privind privatizarea Societatii Comerciale 'Roman' - SA Brasov si constituirea parcului industrial pe platforma Societatii Comerciale 'Roman' - SA sunt neconstitutionale', se precizeaza in comunicat.

Curtea Constitutionala arata ca, potrivit articolului 121 alineatul 2 din Constitutie, dispozitii dezvoltate, la nivel infraconstitutional, de articolul 23 alineatul 1 si articolul 36 alineatul 2 litera c din Legea numarul 215/2001, consiliul local este un organ deliberativ cu caracter colegial, prin care se realizeaza autonomia locala in comune, orase si municipii.

'In acest sens, in calitate de autoritate a administratiei publice locale, consiliul local exercita atributii privind administrarea domeniului public si privat al unitatilor administrativ-teritoriale, respectiv comune, orase si municipii. Pe de alta parte, conform articolului 21 alineatul 1 din Legea administratiei publice locale numarul 215/2001, unitatile administrativ-teritoriale sunt persoane juridice de drept public, cu capacitate juridica deplina si patrimoniu propriu, titulare ale drepturilor si obligatiilor ce decurg din contractele privind administrarea bunurilor care apartin domeniului public si privat in care acestea sunt parte. Rezulta, asadar, ca, in calitatea sa de autoritate deliberativa a administratiei publice locale, consiliul local nu are personalitate juridica si prin urmare nu poate avea patrimoniu propriu, astfel incat nu poate exercita drepturi si obligatii proprii in cadrul raporturilor juridice', se mentioneaza in comunicat.


Detalii, pe Economica

vineri, 12 mai 2017, 483 afisari

Curs BNR miercuri, 27 noiembrie 2024

1 EUR4.9765 RON
1 USD 4.7307 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0400 RON
la OTP Bank Romania
1 USD = 4.8089 RON
la ING Bank Romania
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile