Home / Stiri financiare / Chimcomplex va pastra angajatii Oltchim si vrea sa redeschida productia de PVC a combinatului

Chimcomplex va pastra angajatii Oltchim si vrea sa redeschida productia de PVC a combinatului

Chimcomplex va pastra angajatii Oltchim si vrea sa redeschida productia de PVC a combinatului

Chimcomplex, noul proprietar al Oltchim, va pastra angajatii si salariile celor care lucrau pâna acum la instalatiile de pe platforma din Râmnicu Vâlcea si are în plan sa relanseze productia de PVC, material care nu se mai fabrica în România, a declarat, pentru AGERPRES, presedintele Consiliului de Administratie al Chimcomplex, Virgiliu Bancila.

Combinatul petrochimic Oltchim Ramnicu Valcea a intrat in insolventa in 2013. Planul de reorganizare a prevazut vanzarea de active, care au fost impartite in 9 grupe, iar Chimcomplex a depus o oferta angajanta pe 6 iulie 2017 pentru cinci grupe de active, plus a sasea partial. Pe 18 decembrie, oferta Chimcomplex a fost aprobata de Adunarea Creditorilor.

Combinatul a fost construit pentru cinci linii de productie, pentru principalele produse: produse clorosodice, polioli si polieteri, oxoalcooli si plastifianti, PVC si pesticide. Grupa de pesticide a fost oprita odata cu intrarea in Uniunea Europeana, in 2007, iar in 2008 s-a oprit si productia de PVC (policlorura de vinil), odata cu inchiderea rafinariei Arpechim, de unde provenea materia prima. Oltchim era singurul producator de PVC din tara.

'Au ramas in functiune trei grupe de produse, pe care le-am ofertat, plus o parte din instalatiile care produc PVC, care sunt oprite in momentul de fata. Am luat si instalatii din aceasta grupa in ideea ca, in etapa a doua de investitii, vom reporni si productia de PVC', a precizat Bancila.

El a aratat ca anul trecut a fost unul foarte bun pentru Oltchim, combinatul inregistrand un profit real de circa 12 milioane de euro, la o cifra de afaceri de aproximativ 200 de milioane de euro. Rezultatele au fost favorizate si de o piata buna, situatie care va continua si in 2018, considera seful Chimcomplex.

'Pretul pentru activele pe care le-am ofertat a fost 127 de milioane de euro. In plus, ne-am asumat efectuarea unor investitii pe linia de protectie a mediului, prevazute in contract, de 13,7 milioane de euro, si, ceea ce nu este prevazut in contract, dar este in planul nostru de afaceri, este realizarea, dupa aceea, a unor investitii care sa dezvolte si sa consolideze platforma industriala de la Ramnicu Valcea', a continuat el.

Bancila a aratat ca se are in vedere pastrarea numarului actual de angajati, precum si salariile pe care le au acestia momentan, urmand ca beneficiile angajatilor sa creasca ulterior, odata cu compania.

'Politica de personal se adapteaza la nevoile de functionare ale acestor active. Resursa umana este foarte importanta. Ne-am obligat sa angajam personalul necesar exploatarii acestor instalatii. Dupa estimarea noastra, aceasta inseamna intre 1.300 si 1.400 de salariati. Vom pastra pachetul de salarii si alte facilitati pe care personalul le-a avut in momentul de fata, apoi, in functie de rezultatul pe care il va obtine societatea, intrevedem o imbunatatire, intrucat acolo sunt specialisti de valoare, care trebuie motivati astfel incat sa desfasoare o activitate profitabila', a sustinut Bancila.

In momentul de fata, Oltchim mai are 2.000 de angajati, din care 1.800 la Valcea si 200 la Pitesti, pe platforma Bradu, iar la instalatiile preluate de Chimcomplex lucreaza in jur de 1.450 de oameni. 'Multi dintre ei indeplinesc conditii de pensionare si depinde ce vor decide. Noi intentionam sa ii utilizam in continuare, pentru ca au o mare experienta', a adaugat el.

'Cand am luat decizia de a achizitiona activele de la Oltchim, ne-am bazat pe niste elemente tehnice si economice. Stiam ca intre cele doua platforme industriale, de la Borzesti si Ramnicu Valcea, exista o serie de sinergii care trebuie valorificate. In momentul cand vom deveni proprietari efectiv, adica dupa inchiderea tranzactiei, atunci vom trece la realizarea unor activitati care sa duca la aceasta integrare. In aceasta perioada noi facem aceste pregatiri: maximizarea capacitatilor de productie, sincronizarea fluxurilor tehnologice, pentru ca, uneori, ce se produce la Borzesti poate fi materie prima la Ramnicu Valcea sau produsele merg pe aceeasi piata. Se vor face o serie de investitii care sa coreleze capacitatile si liniile tehnologice ale celor doua platforme', potrivit directorului Chimcomplex.


Detalii, pe Economica

luni, 15 ianuarie 2018, 297 afisari

Curs BNR marti, 26 noiembrie 2024

1 EUR4.9768 RON
1 USD 4.7319 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0500 RON
la Credit Europe Bank
1 USD = 4.8200 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile