Home / Stiri financiare / Cisco: In Romania, dar si la nivel mondial, exista o criza a specialistilor in securitate cibernetica

Cisco: In Romania, dar si la nivel mondial, exista o criza a specialistilor in securitate cibernetica

Cisco: In Romania, dar si la nivel mondial, exista o criza a specialistilor in securitate cibernetica

Atacurile cibernetice au devenit în ultimii zece ani foarte complexe, iar specialistii în securitate avertizeaza de mult timp ca un simplu antivirus numai este suficient pentru a te proteja de hackeri, fie ca vorbim despre companii sau despre dispozitivele de acasa. De asemenea, exista un dezechilibru între organizatiile criminale si cei care protejeaza împotriva acestor atacuri.

De asemenea, pe masura ce numarul dispozitive mobile conectate la internet a crescut, si atacurile cibernetice au crescut ca numar si in intensitate. Daca in urma cu zece ani, se vorbea doar de virusi, in prezent, atacurile pot lua diverse forme: ransomware, pishing, spyware, cryptominig, malvertising, malware, botnets si altele.

Una dintre principalele provocari cu care se confrunta organizatiile in materie de securitate informatica, in prezent, este detectarea rapida a unei brese de securitate si remedierea eficienta a acesteia.

Prin urmare, a crescut si cererea de profesionisti specializati in securitatea cibernetica, insa organizatiile continua sa se lupte cu gasirea sau dezvoltarea de talente cu competente in acest domeniu. Ne confruntam in prezent cu o lipsa a resursei umane in domeniul securitatii cibernetice.

"In Romania, dar si la nivel global, nu exista suficienti oameni in IT care sa stie sa protejeze organizatiile in cazul unui atac cibernetic", e declarat Ovidiu Neghina, Cyber Security Sales Specialist la Cisco Romania, subsidiara locala a celui mai mare furnizor de echipamente si servicii pentru retele din lume.

Hacking-ul, o industrie in sine

De altfel, hacking-ul a devenit deja o industrie, care evolueaza continuu, iar hackerii sunt din ce in ce mai bine pregatiti si mai periculosi. Exista platforme online, care functioneaza asemenea unei burse unde se tranzactioneaza vulnerabilitati din sisteme IT.

Conform raportului anual de securitate Cisco de anul trecut, 44% dintre alertele de securitate nu sunt investigate. Din cele 56% care sunt investigate, 34% sunt legitime, iar dintre acestea 49% nu sunt remediate, fie din lipsa de timp, de resurse sau de experienta profesionala a angajatilor de la departamentul IT.

Detalii, pe Economica

vineri, 10 mai 2019, 442 afisari

Curs BNR vineri, 22 noiembrie 2024

1 EUR4.9759 RON
1 USD 4.7742 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0400 RON
la OTP Bank Romania
1 USD = 4.8500 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile