Comisarul european pe energie, despre BRUA: Sunt incantat ca Romania a progresat semnificativ pentru a permite terminarea lucrarilor la timp
Energia este indispensabila progresului, iar la cea de a 7-a editie a Romanian Energy Day s-au adunat importanti oameni politici, specialisti dar si directorii celor mai mari companii din domeniu pentru a gasi împreuna o solutie atât pentru siguranta, cât si asigurarea continuitatii în alimentarea cu energie electrica. În acest context, comisarul european pe energie, Miguel Arias Canete, s-a declarat încântat de progresul pe care România l-a facut în ultimul an în ceea ce priveste lucrarile la gazoductul BRUA.
Este pentru al 7-lea an cand Centrul Roman al Energiei a reusit sa atraga toata atentia asupra problemelor din energie. Invitatul special al acestei editii a fost comisarul european pe energie, Miguel Arias Canete.
Conferinta “Romanian Energy Day”, organizata de Centrul Roman al Energiei, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, prin Ministrul Delegat pentru Afaceri Europene si al Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana, are loc la Bruxelles, in perioada 5 – 6 iunie.
”Dupa cum stiti, in sesiunea de anul trecut de la Bucuresti, am semnat acordul de finantare de 179 de milioane de euro pentru sectiunea romana a gazoductului Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria, BRUA. Si sunt incantat ca Romania a progresat semnificativ pentru a permite terminarea lucrarilor la timp”, a declarat comisarul european pe energie, Miguel Arias Canete.
Proiectul BRUA consta in construirea unei conducte in lungime de aproximativ 479 kilometri si a trei statii de comprimare (Jupa, Bibesti si Podisor). Gazoductul va traversa judetele Giurgiu, Teleorman, Dambovita, Arges, Olt, Valcea, Gorj, Hunedoara, Caras-Severin si Timis. Termenul de finalizare a Fazei I a BRUA este, conform calendarului, anul 2019.Intr-o economie tot mai interconectata, diversificarea retelelor si resurselor energetice, inovatia si digitalizarea au fost temele de maxim interes ale primei zile. Iar participarea la cel mai inalt inalt nivel, atat politic, cat si economic, cu lideri de companii nu doar din zona energetica, dar si din domenii precum telecomunicatiile sau industria auto arata importanta strategica a evenimentului.
Detalii, pe Economica