Compania Energetica Bucuresti si-a deschis punct de lucru in comuna Calugareni din Giurgiu ca sa poata face termocentrala mobila
Motivul pentru care Compania Municipala Energetica, unde dintre cele 22 de firme municipale înfiintate de Gabriela Firea în Bucuresti, s-a divizat si a creat un punct de lucru în Giurgiu este ca asa poate accesa bani nerambursabili pentru cercetare. Iar unul dintre proiecte este cel al unei unitati mobile de generare de energie electrica si termica.
Pentru a face posibila accesarea acestor proiecte s-a decis deschiderea unui punct de lucru la Giurgiu, un judet apropiat de regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, aceasta regiune nefiind eligibila, in cadrul acestui apel de proiecte, arata Energetica, intr-un comunicat de presa.
Amintim ca, potrivit unor decizii AGA din decembrie 2018, actionarii Energetica au decis aprobarea de principiu e divizarii partiale a companiei dar si infiintarea punctului de lucru in Comuna Calugareni, judet Giurgiu."Acest punct de lucru a fost infiintat pe baza unui contract de comodat care nu implica nicio suma de plata din partea CMEB S.A., existenta acestuia fiind conditie de eligibilitate obligatorie pentru scrierea proiectului pe aceasta linie de finantare", mai informeaza Energetica.
In acelasi comunicat, compania mai arata ca doreste sa creeze centre-laborator de ceretare. Iata paragraful din comunicat:
Compania Municipala Energetica Bucuresti este interesata sa dezvolte solutii SmartCity si sa creeze centre-laborator de cercetare pentru a testa si consolida aceste idei care revigoreaza zona de cercetare-dezvoltare.
Compania Municipala Energetica Bucuresti a depus, in luna mai a anului trecut, un proiect in cadrul Programului Operational de Competitivitate, pentru stimularea cererii intreprinderilor pentru inovare, prin proiecte derulate de intreprinderi, individual sau in parteneriat, cu institute si universitati, in scopul inovarii de procese si produse in sectoarele economice care prezinta potential de crestere. Proiectul "Platforma mobila pentru suport termic si electric, utilizata la mentenanta si dezvoltarea proceselor industriale (ProEnerg)" are ca obiectiv principal infiintarea unei noi unitati de productie pentru realizarea unei solutii platforma mobila pentru suportul termic si electric, utilizata la mentenanta si dezvoltarea proceselor industriale rezultate din activitatea de cercetare-dezvoltare.
Acest proiect are la baza conceptul inovativ de unitate de asistenta energetica, termica si electrica, modulara si scalabila, ofertabila ca produs sau serviciu catre utilizatorii ce au in intretinere si dezvoltare sisteme de transport energetic termic sau operatorii industriali care doresc inlocuirea sau alimentarea temporara a unitatilor tehnologice, in vederea desfasurarii unor procese sezoniere locale sau continuitatea proceselor de productie. Proiectul se afla in evaluare si a trecut de prima etapa privind eligibilitatea, urmand cea de-a doua etapa, tehnico-financiara.
Detalii, pe Economica