Compania Wolf-e intra pe piata de sharing a trotinetelor electrice din Romania, in urma unei investitii de 500.000 de euro
Wolf-e, o companie fondata de cinci antreprenori din Europa Centrala si de Est, va lansa servicii de închiriere a trotinetelor electrice în aceasta luna în Bucuresti, iar în Cluj pâna la sfârsitul primului semestru al anului. Compania îsi propune sa mai adauge în portofoliul înca o capitala din regiune, cât si în alte orase din Romania.
"Suntem serviciul de micro-mobilitate urbana cu trotinete electrice dockless (fara statii fixe), in sistem sharing (inchiriabile, disponibile prin deblocare in aplicatie mobila), care isi propune sa promoveze solutia de descongestionare a traficului rutier in orasele aglomerate atat din Romania, cat si din Europa Centrala si de Est", a declarat pentru ECONOMICA.NET, purtatorul de cuvant al Wolf-e, Ciprian Paltineanu.
Wolf-e este un proiect multinational, initiat de un grup de cinci antreprenori cu experienta relevanta ca investitori in regiunea Europei Centrale si de Est si alte tari dezvoltate. Patru dintre fondatori au detinut pozitii de directori generali in corporatii sau societati antreprenoriale din Romania, SUA si Marea Britanie. Componenta romaneasca este prezenta si ea atat prin investitie, cat si prin raportarea la valorile culturale.
Investitia curenta a depasit 500.000 de dolari (constand in dezvoltarea solutiei tehnico-informatice, e-trotinetaconstruita conform specificatiilor proprii, cu electronica si solutiile de monitorizare/urmarire GPS si GSM proprii, suite de aplicatii IT de gestiune a flotei si de utilizare a serviciului; flota de trotinete electrice, facilitatile logistice si de depozitare cat si cheltuielile de capital de lucru).
Suma totala comisa de fondatori pentru asigurarea finantarii Wolf-e in cursul anului 2019 este de un milion de dolari si va fi folosita pentru finalizarea dezvoltarii generatiilor 2.0 de e-trotineta si controllere, cat si pentru suplimentarea flotei de trotinete electrice.
"Obiectivul nostru principal este sa educam piata si sa consolidam comunitatea "lupilor urbani", a locuitorilor dinamici, eco si moderni ai oraselor care in prezent sunt saturate de traficul rutier poluant.
Vrem sa oferim un mijloc alternativ de transport, complementar transportului public in comun. In acelasi timp, ne asteptam la o comunitate proactiva, care sa izoleze si sa repudieze comportamentul antisocial, furtul sau vandalismul.Veniturile vor veni pe masura ce locuitorii vor folosi din ce in ce mai mult aceasta modalitate de transport alternativ, cu responsabilitate si respect fata de toti partenerii de trafic", a explicat Paltineanu pentru ECONOMICA.NET.
Pentru inceput flota consta in cateva sute de trotinete in Bucuresti si Cluj, urmand ca pana la sfarsitul anului sa depaseasca 1.000 de trotinete in sistem sharing in Romania.
Detalii, pe Economica