Cu 35% dintre servicii afectate de coronavirus, compania specializata in turism rural Travlocals cere investitii in infrastructura si promovare
Platforma de turism Travlocals, fondata de antreprenorul Radu Fusea, si care promoveaza în proportie de 50% cazarea în satele sasesti din Transilvania, spune ca prima problema sunt turistii straini care si-au anulat sejururile, iar 35% dintre serviciile promovate în cadrul Travlocals.com au fost serios afectate, întrucât fie se bazau pe un numar de peste cinci angajati, fie au fost prinse într-o perioada de investitii în dezvoltare, justificata de cresterea segmentului în ultimii ani.
„Nu cunoastem situatia exacta a pensiunilor la nivel national, insa este cert ca tot mai putine isi pot desfasura activitatea in continuare, chiar si la capacitate redusa. Ordinele de restrictie ale deplasarii, fara motiv intemeiat, fac aproape imposibila accesarea serviciilor turistice in aceasta perioada”, spune Radu Fusea.
Din fericire pentru Travlocals, tipul de locatii pe care il promoveazza este mai putin afectat de criza globala a pandemiei de coronavirus. Compania s-a axat pe locatii cu capacitate mica de cazare si implicit un numar redus de angajati, izolate in locuri mai greu accesibile sau cel putin ferite de aglomeratie.
„In ultima luna am primit cateva solicitari de la clienti care isi doreau sa rezerve refugii izolate, pe perioade cuprinse intre una si trei saptamani. Conditiile acestora erau sa beneficieze de tot confortul, dar mai ales de internet rapid, intrucat isi desfasoara activitatile online. In fond, pentru cine isi permite, este mai dulce o izolare in varf de munte, decat intr-un apartament din Bucuresti”, explica Radu Fusea.
Fara pierderi mari pana acum
De asemenea, aproximativ 50% dintre locatiile de cazare promovate pe Travlocals.com se afla in satele sasesti din Transilvania. Turismul de acolo este sezonier, incepand de regula din luna aprilie/mai si terminandu-se in luna octombrie/noiembrie. Practic, aceste locatii nu au avut mari prejudicii pana in prezent, dar ramane de vazut cand se va incheia criza.
„Un alt procent de aproximativ 15% dintre partenerii nostri ofera cazari in glampinguri sau casute in copac, unde turismul este de asemenea sezonier, din cauza vremii. Nici acolo nu au fost produse mari prejudicii pana in momentul de fata. Avem, insa, o problema cu rezervarile turistilor straini, care, evident, au inceput sa se anuleze din cauza incertitudinii totale in care ne aflam. Anumite tipuri de cazari si experiente de pe site-ul nostru sunt dependente de cetatenii din afara tarii, intrucat acestia le frecventeaza preponderent”, sustine Fusea.
Detalii, pe Economica