Cum incalca romanii drepturile altor membri si conditiile de utilizare ale Facebook. Ce spun avocatii
Peste 7.2 milioane de români au la ora actuala un cont pe Facebook, iar timpul mediu pe care îl petrec în medie pe zi pe reteaua de socializare este de cinci ore si jumatate. Foarte putini stiu însa ce reguli de utilizare are Facebook-ul, ce legi pot încalca sau ce drepturi le sunt încalcate.
Marius Pantea, avocat partener la societatea de avocatura de business Cunescu, Balaciu & Asociatii, atrage atentia asupra catorva dintre problemele legale cu care se pot confrunta utilizatorii Facebook.
“Utilizatorii nu constientizeaza ca prin acceptarea termenilor si conditiilor la crearea contului, ei semneaza de fapt un contract cu Facebook, in care au drepturi, dar mai ales obligatii. Si mai ales, nu se gandesc la consecintele legale pe care le pot avea actiunile lor din spatiul public virtual” spune av. Marius Pantea, Partener la Cunescu, Balaciu & Asociatii.
Acceptam termenii, iar dupa ii incalcam
Facebook instituie prin conditiile si termenii sai de utilizare si un cod de conduita al utilizatorilor. Cel mai adesea sunt incalcate obligatii din acest cod de conduita, care presupune (printre altele): oferirea de informatii reale privitoare la utilizator, folosirea unui limbaj care sa nu incite la discriminare rasiala/sex, violenta, folosirea Facebook numai de catre utilizatori inregistrati, respectarea drepturilor de autor, drepturile la viata privata si intimitate etc.
Detalii, pe Economica