Cum te pacalesc farmaciile pentru a-si mari veniturile
Farmacisti sau speculanti? Multi romani sunt victime sigure ale marketingului agresiv si ale goanei dupa profit practicate de marile lanturi farmaceutice, cauzate in special de faptul statul face plati cu intarzieri de peste un an
Odata intrat intr-o farmacie, poti crede ca te afli, de fapt, la un stand de cosmetice dintr-un supermarket. Discutia cu unii farmacisti iti da impresia ca ai in fata un vanzator innascut, si nu un om care a jurat ca „nu va accepta sub niciun motiv ca activitatea sa sa fie utilizata impotriva sanatatii si vietii omului“. De cele mai multe ori insa, politica unor lanturi de farmacii atenteaza la buzunarul oamenilor, care ajung sa plateasca pentru medicamente sume mult mai mari decat ar trebui.
Lipsa medicamentelor generice de la rafturi, adaosuri comerciale exagerate sau recomandari suplimentare facute pacientilor speculand impasul in care acestia se afla sunt doar cateva metode. Cum insolventa loveste anual in jur de 200 de farmacii independente, piata ajunge sa se imparta intre marile lanturi de retail farmaceutic, care au demarat in ultimul timp o adevarata ofensiva de marketing. Sursa tuturor relelor este faptul ca Romania este singura tara din Europa in care este admis ca un distribuitor sa detina si farmacii, crede Marius Bizom, reprezentant al Grupului Ethica, grup care reuneste cele 258 de farmacii independente ce au scapat deocamdata de faliment.
Detalii, pe Capital