Cum va arata Europa in urmatorii cinci ani
Noua configuratie a Parlamentului European ar putea schimba modul in care UE ne influenteaza vietile. Sau, dimpotriva, evolutia Uniunii ar putea ingheta pentru jumatate de deceniu
Favorizarea IMM-urilor, start-up-urilor si a investitiilor private, toate urmând sa duca la crestere economica si la aparitia a noi locuri de munca, crearea unei piete europene a energiei, care sa ofere preturi scazute reducând în acelasi timp poluarea, dar si încurajarea unei economii de piata sociale, care sa serveasca oamenii si nu invers, toate sunt promisiuni din programul electoral al Partidului Popular European (PPE), recentul câstigator al alegerilor pentru Parlamentul European.
Platforma PPE a mai pus accentul pe asigurarea dreptului la libera circulatie, însa descurajând turismul social, dar si pe întarirea controlului la frontierele externe si limitarea imigratiei sau pe lupta cu crima organizata. Popularii s-au angajat, de asemenea, sa aiba o atitudine mai prudenta fata de extinderea Uniunii Europene, sa continue actiunile pentru raspândirea democratiei în zonele învecinate ori pentru întarirea parteneriatului transatlantic.
Detalii, pe Capital