De ce nu mai gasiti legume romanesti in hipermarketuri si piete
Statistica confirma cu date exacte o situatie cu care românii se confrunta tot mai des atunci când merg la cumparaturi. Legumele românesti sunt tot mai greu de gasit, atât în piete cât si în magazinele mari. Motivul principal este interesul scazut al producatorilor pentru aceste culturi, care presupun costuri mari de înfiintare si de întretinere si riscuri pe masura.
Productia a scazut si ea de la aproximativ 4 milioane de tone in 2013 la 3,8 milioane de tone in 2014 (scadere de 8%). In 2010, spre exemplu, Romania a produs in jur de 3,8 milioane de tone, dupa care productia a scazut, un an mai tarziu, la 3,3 milioane de tone.
Varza si rosiile, tot mai rare
Raportat la 2013, dintre principalele culturi, cea mai importanta scadere de suprafata s-a inregistrat la varza. Suprafata cultivata cu varza alba s-a diminuat cu 7,1 mii de hectare, pana la 47,8 mii de hectare, iar productia a scazut cu 33,3 mii de tone, pana la aproximativ 1,1 milioane de tone
Detalii, pe Economica