Home / Stiri financiare / De ce se va scumpi asigurarea obligatorie a locuintei

De ce se va scumpi asigurarea obligatorie a locuintei

De ce se va scumpi asigurarea obligatorie a locuintei

Dupa modificarea legii privind asigurarile de calamitate, Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) a ajuns sa vanda peste 13.000 de polite pe zi.

erii presupune si o majorare a costului reasigurarii care nu va putea fi acoperita decat prin introducerea unei fransize sau modificarea pretului pentru asigurarile obligatorii de locuinta.

Pretul asigurarii obligatorii pentru locuinta va creste substantial în urmatoarea perioada, au aratat, pentru Capital, surse din piata. Informatia a fost confirmata si de directorul Pool-ului de Asigurarea Împotriva Dezastrelor, Nicoleta Radu Neacsu. Fara sa dea amanunte în ceea ce priveste procentele de majorare, Neacsu spune ca o modificare a primei este necesara. „Am informat Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) înca din octombrie anul trecut ca este necesara o modificare a planului tarifar. Este o concluzie a unor studii facute de firme de specialitate. Fie ca va fi vorba despre introducerea unei fransize, fie ca se va decide majorarea pretului este cert ca o schimbarea este necesara pentru ca PAID sa-si poata îndeplini obiectivele în ceea ce priveste reasigurarea. Este posibila si o combinatie între cele doua variante. Nu va pot da amanunte în ceea ce priveste cresterea pretului însa va pot spune ca, daca se va decide introducerea unei fransize, aceasta va fi între 5 si 10% din valoarea daunei“, ne-a spus directorul PAID.  Pe de alta parte, surse apropiate situatiei spun ca pretul politei obligatorii ar trebui sa creasca cu pâna la 100%. „Expunerea PAID a crescut substantial si va mai creste în conditiile în care, orice asigurare de locuinta vânduta în România include si polita PAD. Au ajuns deja la peste 1 milion de polite în vigoare iar acest lucru înseamna un cost mai mare al reasigurarii. Pretul politei va creste cu pâna la 100% iar aceasta varianta este luata serios în calcul de cei de la ASF. Cam acest procent îl releva si studiile comandate de Pool“, au spus sursele noastre. 

Detalii, pe Capital

luni, 21 iulie 2014, 370 afisari

Curs BNR marti, 26 noiembrie 2024

1 EUR4.9768 RON
1 USD 4.7319 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0500 RON
la Credit Europe Bank
1 USD = 4.8200 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile