Home / Stiri financiare / Dragnea despre Legea offshore: statul va avea 50% din productia de gaze si impozitul pe venitul suplimentar

Dragnea despre Legea offshore: statul va avea 50% din productia de gaze si impozitul pe venitul suplimentar

Dragnea despre Legea offshore: statul va avea 50% din productia de gaze si impozitul pe venitul suplimentar

Statul român va avea, în baza Legii offshore, beneficii majore de 50% din productia de gaze, care vor tranzactionate pe piata din România, si impozitul pe venitul suplimentar, în plus fata de redevente, a afirmat presedintele PSD, Liviu Dragnea, luni, la finalul sedintei grupului social-democratilor din Camera Deputatilor.

"La Camera Deputatilor s-au introdus amendamente asta vara prin care, in plus fata de Senat, s-au prevazut unele lucruri, si anume: s-a prevazut in plus un impozit pe venitul suplimentar, care poate merge pana la 13,2 miliarde de dolari. De asemenea, 50% din productia din gaze sa fie tranzactionata pe bursa din Romania. Aceste doua lucruri au ramas neschimbate. (...) Nu se modifica absolut nimic fata de ceea ce am spus asta vara. Statul roman va avea aceleasi beneficii majore, si anume 50% din productia de gaze, care se va tranzactiona pe piata din Romania, si impozitul pe venitul suplimentar, care vine in plus fata de redevente. A treia chestiune care a fost eliminata de fapt la Camera Deputatilor: nu se ingheata fiscalitatea generala, ci doar regimul fiscal specific pentru offshore, respectiv redeventa respectiva si impozitul pe venitul suplimentar", a aratat el intr-o declaratie acordata presei la Palatul Parlamentului.

Legea offshore: in cat timp se deduc investitiile 

In ce priveste mecanismul de deducere a investitiilor, el a precizat ca problema este daca investitiile se deduc intr-o perioada mai lunga sau mai scurta de timp, neavand niciun fel de influenta asupra sumelor pe care statul roman le va castiga.

"Tot asta vara am spus ca trebuie sa corelam prevederile din lege cu anexa, si anume sa explicitam mecanismul de deducere a investitiilor, cu care este de acord toata lumea, pentru ca este firesc. Si problema se pune daca investitiile se deduc intr-o perioada mai lunga sau intr-o perioada mai scurta, neavand niciun fel de influenta a sumelor pe care statul roman le va castiga datorita legii respective. Asta e de fapt toata discutia, si anume daca se pune limita de 60% din venit, pana la care se poate deduce investitia in perioada de referinta respectiva - luna, an si asa mai departe - sau 60% din impozitul pe venitul suplimentar. Si intr-un fel, si in altul discutam de aceeasi suma care se deduce si de aceeasi suma care ramane la statul roman", a spus el.

Legea offshore: Senatul a dat raport favorabil pe amendamente

Membrii Comisiei pentru energie, infrastructura energetica si resurse minerale din Senat au dat, luni, raport favorabil cu amendamente proiectului de lege privind unele masuri necesare pentru implementarea operatiunilor petroliere de catre titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore, proiect retrimis in Parlament, pentru reexaminare, de catre presedintele Klaus Iohannis.

Principalele amendamente adoptate, propuse de PSD, se refera la posibilitatea ca investitorii sa-si deduca banii din investitia facuta si la pretul de referinta.

Detalii, pe Economica

marti, 25 septembrie 2018, 425 afisari

Curs BNR vineri, 22 noiembrie 2024

1 EUR4.9759 RON
1 USD 4.7742 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0500 RON
la Credit Europe Bank
1 USD = 4.8500 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 08.45
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile