Home / Stiri financiare / Eva Energy, furnizor de energie cu 17.000 de clienti casnici, este in insolventa

Eva Energy, furnizor de energie cu 17.000 de clienti casnici, este in insolventa

Eva Energy, furnizor de energie cu 17.000 de clienti casnici, este in insolventa

Eva Energy, unul dintre cei mai vechi furnizori de energie electrica pentru consumatorii casnici, si-a cerut insolventa, iar instanta a acceptat. De vina este situatia de pe piata de energie, dar patronul companiei spune ca niciun client nu este afectat si ca a cerut insolventa ca sa reorganizeze business-ul, nu sa îl închida.

Inca un furnizor de energie electrica, Eva Energy, si-a cerut insolventa din cauza preturilor mari de pe piata de energie. Potrivit unei decizii a Tribunalului Brasov, insolventa, ceruta de companie, a fost acceptata la jumatatea lunii trecute.”Admite cererea formulata de debitoarea SC E.V.A. ENERGY SA, avand ca obiect deschiderea procedurii generale a insolventei. Constata ca debitoarea este in stare de insolventa si intentioneaza sa isi reorganizeze activitatea pe baza unui plan de reorganizare. Dispune deschiderea procedurii generale a insolventei impotriva debitoarei SC E.V.A. ENERGY SA. Desemneaza administrator judiciar provizoriu pe practicianul in insolventa CITR Filiala Brasov SPRL” se arata in decizia Tribunalului Brasov.

“Trebuia sa ne asumam noi un risc, sa intram in insolventa, sau sa majoram preturile la client. Am decis sa ne asumam noi acest risc. Este o insolventa preventiva, reorganizam business-ul, nu iesim de pe piata. Avem in continuare cei 17.000 de clienti casnici, si am atras si altii, noi, de cand am luat decizia”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Cristian Hangmann, fondatorul companiei.

Motivul este acelasi ca si la alti furnizori: preturile in piata de energie au crescut, iar furnizorii, care trebuie sa cumpere energie din piata pentru clientii lor marcheaza pierderi, pentru ca ei au contracte de furnizare catre clienti pe termen lung, un sau doi, la preturi fixe.

“Nu am ramas fara curent pentru clientii nostri, curent este, dar la alt pret”, a spus Hangmann. Dincolo de situaatia din iarna si primavara trecuta, cand preturile au crescut pana la niveluri record de 600 de lei/MWh, el a mai pomenit si despre blocarea pietei de certificate verzi. “Nu s-au mai putut tranzactiona nici certificate verzi. Producatorii (din surse regenerabile-n.red.) au incheiat contracte de livrare de energie in banda, dar ei nu pot sa ofere in banda si au mers pe PZU”, a mai spus Hangmann.

Detalii, pe Economica

luni, 02 octombrie 2017, 1255 afisari

Curs BNR marti, 26 noiembrie 2024

1 EUR4.9768 RON
1 USD 4.7319 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0200 RON
la Credit Europe Bank
1 USD = 4.8000 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 10.30
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile