FMI cere din nou Ungariei sa introduca legea insolventei personale. In Romania cere exact opusul
Fondul Monetar International a pus din nou în vedere Ungariei ca adoptarea urgenta a legii falimentului personal este importanta pentru sanatatea economiei si pentru a trata problema supraîndatorarii populatiei. În acelasi timp, în România, Fondul si Comisia Europeana înca recomanda guvernului sa nu aprobe aceasta lege, pentru ca ar submina disciplina de credit.
ECONOMICA.NET scria in iunie 2012 despre situatia atipica in care se gaseste Romania in raport cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana, in comparatie cu celelalte state europene.
Este vorba despre tratamentul diferit al legiferarii falimentului personal in functie de tara. In timp ce in alte state FMI a sustinut intens recunoasterea legala a insolventei persoanelor fizice si crearea unor mecanisme pentru tratarea acesteia, in Romania, FMI a facut exact opusul, in colaborare cu guvernul si sistemul bancar, inclusiv cu Banca Nationala.
Recent, in raportul FMI pentru Ungaria, organismul international cu sediul la Washington atragea din nou atentia autoritatilor de la Budapesta sa aprobe cat mai grabnic o lege a insolventei personale, pentru a trata problema supraindatorarii si a oferi o sansa economiei sa isi revina.
Detalii, pe Economica