Home / Stiri financiare / Gazele din Marea Neagra s-ar putea scoate incepand din 2022-ministrul Economiei

Gazele din Marea Neagra s-ar putea scoate incepand din 2022-ministrul Economiei

Gazele din Marea Neagra s-ar putea scoate incepand din 2022-ministrul Economiei

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, insista pe ideea unui consens parlamentar pentru o noua lege offshore care sa o modifice pe cea actuala si spune ca, daca el va exista si legea va fi modificata în viitoarea sesiune parlamentara, gazele din Marea Neagra vor putea fi extrase începând din 2022.

“Sunt discutii la nivel de grup parlamentar si cand le vom finaliza vom spune public acest lucru. Trebuie sa existe consens din partea tuturor sa deblocam investitiile din Marea Neagra.

Incepe sesiunea parlamentara la 1 februarie. De atunci putem discuta in Parlament despre  acest aspect. Daca in aceasta sesiune parlamentara legea va fi aprobata,  putem discuta despre scoaterea gayelor din Marea Neagra la nivelul anului 2022”, a declarat Virgil Popescu, intr-un interviu acordat Hotnews.

El a spus ca sunt in discutie doua teme: sistemul de deducere a investitiilor operatorilor si pragurile de taxare pentru veniturile suplimentare, care fac traxarea mai dura decat pentru exploatarea gazelor de pe uscat, lucru cu care nu este de acord.

Ministrul a mai afirmat ca liberalii au vointa politica pentru a se exploata gazele din Marea Neagra, si spune ca si celelalte forte politice isi doresc acest lucru.” Daca mai stam mult cu gazul din Marea Neagra, s-ar putea sa nu mai aiba aceeasi valoare pe care o are acum. Sa scoatem gazul din Marea Neagra si sa il consumam in special din Romania!, a spus ministrul, care a insistat asupra faptului ca exista mai multe proiecte de centrale electrice pe gaze, si “nu poti sa faci aceste investitii cu gaze din import”.

In zona continentala a Marii Negre se deruleaza doua proiecte de anvergura. Primul, in zona de apa adanca, derulat de Exxon si OMV Petrom (50% fiecare), unde s-au descoperit reserve potentiale de gaze de pana la 84 de miliarde de metri cubi, iar al doilea, derulat de fondul de investitii american Carlyle, prin Black Sea Oil and Gas (BSOG), in zona de apa mica, are un potential cuprins intre 10 si 20 de miliarde de metri cubi.

Detalii, pe Economica

vineri, 31 ianuarie 2020, 330 afisari

Curs BNR vineri, 22 noiembrie 2024

1 EUR4.9759 RON
1 USD 4.7742 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0400 RON
la OTP Bank Romania
1 USD = 4.8500 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile