Guvernul a abrogat hotararea prin care Hotelul Triumf trecea din administrarea RA-APPS in cea a MAE
Guvernul a adoptat o hotarâre pentru abrogarea HG 1.011/2016 prin care Hotelul Triumf din Bucuresti a trecut din administrarea Regiei Autonome 'Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat' (RA-APPS) în cea a Ministerului Afacerilor Externe (MAE).
Noua hotarare a fost aprobata miercuri, fiind publicata vineri in Monitorul Oficial.
Conform notei de fundamentare a noii hotarari, care a fost publicata pe site-ul Secretariatului General al Guvernului (SGG), prin HG 1.011/2016 s-a aprobat transmiterea imobilului 'Hotel Triumf' din domeniul public al statului si din administrarea RA-APPS in administrarea MAE.
In nota de fundamentare se mai spune ca RA-APPS a realizat investitii din fonduri proprii la Hotelul Triumf in valoare de 818.959,44 lei, in perioada in care detinea dreptul de administrare asupra imobilului.
'Aceste investitii au constat in proiectare si studii de fezabilitate efectuate in perioada 2005 - 2006 in suma de 716.771,08 lei, modernizarea Hotelului Triumf - proiect inlocuire centrala termica in suma de 95.888,36 lei efectuat in anul 2009 si proiect pentru constructie din PVC-termopan in suma de 6.300 lei efectuat in anul 2010. Investitiile realizate nu au fost incluse in Hotararea Guvernului nr. 1.011/2016, situatie ce a condus la imposibilitatea efectiva a transferarii imobilului', se precizeaza in nota de fundamentare.
Totodata, RA-APPS a transmis MAE valoarea investitiilor si s-a solicitat comunicarea modalitatii agreate de minister, prin care acestea vor fi achitate regiei, insa, pana in prezent, situatia nu a fost clarificata, protocolul de predare - primire nefiind incheiat.
Potrivit unei note comune a MAE si a RA-APPS, inregistrata la SGG pe 9 iunie, preluarea efectiva a imobilului de catre MAE nu a fost posibila, din cauza ca nu au fost identificate fondurile necesare pentru asigurarea conservarii, mentenantei si pazei imobilului. Totodata, MAE 'nu poate dispune de folosinta cladirii pe o perioada de cel putin 2-3 ani, utilizarea acesteia fiind posibila numai dupa efectuarea de investitii majore', se arata in documentul citat.
Detalii, pe Economica