Hidroelectrica vine cu o noua oferta de pret la energie electrica pentru populatie, mai mic decat cele reglementate de stat
Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie electrica din România, are o noua oferta de pret pentru populatie, mai buna decât majoritatea preturilor reglementate, chiar daca pretul este putin mai mare decât cel din vechea oferta promotionala a companiei, care a fost valabila pâna la sfârsitul lui iunie.
Compania are acum, pentru clientii casnici, o oferta de 0,255 lei/kWh, si este putin mai mare decat cel din lunile mai si iunie, cand compania oferea clientilor persoane fizice care incheie un contract in aceasta perioada, un pret de vanzare a energiei de 0,23 lei/kWh, o promotie fata de oferta standard, de 0,27 lei/MWh.
Acum, pretul din oferta standard este de 0,255 lei/kWh.
Acesta este pretul final de achizitie al energiei, fara vreun abonament zilnic (ca la alti furnizori concurential) si la el se adauga, in factura, componentele de retea (tarif de transport si distributie), contributia de cogenerare, certificatele verzi, acciza si TVA, care sunt identice pentru ofertele tuturor celorlalti furnizori, in functie de zona de retea.
Pretul este ferm timp de un an de zile pentru cine incheie contracte cu Hidroelectrica. Plata facturii se poate face in termen de 30 de zile.
Potrivit calculelor noastre, pretul Hidroelectrica este mai mic decat preturile reglementate ale furnizorilor de ultima instanta obligati (FUI), cu exceptia celui practicat de Enel pentru zona Muntenia Sud (zona Bucuresti-Ilfov si Giurgiu). Aici insa, Hidroelectrica a fost desemnat FUI optional, deci are un pret reglementat sub cel de FUI obligat al Enel.
De la data de 1 martie, timp de trei ani, ANRE a reglementat preturile la energia electrica pentru consumatorii casnici care nu trecusera in piata concurentiala (circa sapte milioane de consumatori din cei noua), ca urmare a OUG 114. Preturile se ajustreaza o data pe an, iar consumatorii care trecusera in piata concurentiala se pot intoarce in piata reglementata, daca doresc si daca preturile reglementate sunt mai mici decat ce platesc in momentul de fata.
Detalii, pe Economica