Home / Stiri financiare / Ministerul Energiei: Am transmis Consiliului Concurentei semnalele privind posibile intelegeri intre producatorii de energie

Ministerul Energiei: Am transmis Consiliului Concurentei semnalele privind posibile intelegeri intre producatorii de energie

Ministerul Energiei: Am transmis Consiliului Concurentei semnalele privind posibile intelegeri intre producatorii de energie

Ministerul Energiei a anuntat joi ca a transmis Consiliului Concurentei semnalele primite din piata privind posibile întelegeri neconcurentiale între producatorii de energie din România, pentru a fi analizate de catre autoritatea compententa. Anuntul vine dupa ce pretul energiei electrice tranzactionate pe piata spot (Piata pentru Ziua Urmatoare - PZU) a OPCOM a crescut joi de doua-trei ori, potrivit News.ro.

o.

Energia electrica pe bursa a crescut joi de aproape trei ori fata de 3 august 2016. Pretul energiei cu livrare vineri, 4 august, ajunge la 570 lei/MWh, potrivit News.ro.

Cu toate astea, debitul Dunarii la intrarea in tara era la acelasi nivel de anul trecut, cand pretul energiei era mult mai mic. 

”Ca urmare a situatiei pe care Romania o inregistreaza pe bursa de energie electrica, unde preturile au atins un nivel ridicat fata de aceeasi perioada a anului trecut, Ministerul Energiei a dispus o serie de masuri. Astfel, in acest context, ministrul Energiei, Toma Petcu, a avut o serie de intalniri si discutii cu conducerea Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Ca urmare a acestora, ANRE s-a angajat sa realizeze o analiza a situatiei si sa propuna eventuale metode de interventie in piata”, arata ministerul, intr-un comunicat.

Oficialii subliniaza ca, potrivit legii, Ministerul Energiei poate raspunde intr-un asemenea context doar daca autoritatile responsabile de monitorizarea pietei fac sesizari si propuneri in acest sens.

Totodata, Ministerul Energiei anunta ca va incepe o analiza privind cauzele productiei scazute din hidrocentrale, aportul energiei hidro in asigurarea consumului Romaniei fiind in aceasta perioada mai mic decat in mod obisnuit.

”Analiza isi propune sa verifice daca productia Hidroelectrica este afectata de debitele reduse ale raurilor interioare sau este cauzata de o exploatare defectuoasa a hidroagregatelor. Precizam ca Ministerul Energiei a cerut in mod constant in toata aceasta perioada informari privind evolutia pietei de energie electrica de la autoritatile care au responsabilitati de monitorizare si supraveghere a acesteia”, mai informeaza comunicatul.


Detalii, pe Economica

vineri, 04 august 2017, 9535 afisari

Curs BNR miercuri, 27 noiembrie 2024

1 EUR4.9765 RON
1 USD 4.7307 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0200 RON
la Credit Europe Bank
1 USD = 4.8000 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 17.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile