Home / Stiri financiare / Ministrul Finantelor: Pana la final de martie se va modifica OUG 114; nu vad niciun impediment sa nu fie adoptata de Guvern

Ministrul Finantelor: Pana la final de martie se va modifica OUG 114; nu vad niciun impediment sa nu fie adoptata de Guvern

Ministrul Finantelor: Pana la final de martie se va modifica OUG 114; nu vad niciun impediment sa nu fie adoptata de Guvern

Pâna la finalul lunii martie OUG 114 va fi modificata si din punctul meu de vedere nu este niciun impediment ca pâna atunci sa nu fie adoptata de Guvern, a declarat, luni, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, la finalul dezbaterii motiunii în Parlament.

"Modificarile aduse OUG 114 ar putea fi agreate pana vineri, pentru ca, daca vrem ca saptamana viitoare sa avem ordonanta modificata, inseamna si cateva avize, de la dialog social, avizul Consiliului Economic si Social, automat sunt premergatoare aprobarii in Guvern. (...) Am spus cu totii ca pana la final de martie se va modifica aceasta ordonanta si repet: nu vad din punctul meu de vedere un impediment ca pana atunci sa nu fie adoptata de Guvern", a spus Teodorovici.

Intrebat de jurnalisti daca si-a luat un angajament fata de partenerii externi privind data pana cand va fi modificata OUG 114, seful de la Finante a raspuns: "Nu. Este o dezinformare. Nu a avut loc o astfel de chestie. Eu ca persoana nu actionez dupa un astfel de scenariu. Daca modificam ceva, modificam ca trebuie modificat si repet, sa fie in beneficiul intregii economiei din Romania" .

In privinta stimulentelor care pot fi acordate bancilor care scad dobanzile, Teodorovici a afirmat ca modificarile merg pe ideea ca "din taxa pe lacomie putem sa prindem un bonus pe harnicie".

"Am lansat deja acea idee: din acea taxa pe lacomie putem sa prindem un bonus pe harnicie. Ce dorim de la banci? Sa finanteze economia reala, sa creasca aceasta intermediere financiara. Acesta este scopul si de aceea nici nu am pus in buget vreun un impact bugetar in sensul de a aduce bani la buget. Si dupa discutia avuta cu Asociatia Romana a Bancilor si in cadrul Coalitiei s-a mers pe aceasta idee cum spuneam, decuplarea ROBOR-ului de partea de masa impozabila din activele financiare, un alt mod de calcul din ceeea ce va ramane in contractele de credit in lei, inlocuirea modului de calcul pe ROBOR, sa fie un alt mecanism si anumite active care sunt parte din acea masa impozabila, dar si alte elemente care sunt in sensul de a stimula bancile sa finanteze si eventual taxa care ramane sa se duca catre zero, in cazul in care bancile efectiv arata dorinta de a finanta economia din Romania", a explicat ministrul Finantelor.

Detalii, pe Economica

marti, 19 martie 2019, 663 afisari

Curs BNR vineri, 22 noiembrie 2024

1 EUR4.9759 RON
1 USD 4.7742 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0400 RON
la OTP Bank Romania
1 USD = 4.8500 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile