O fabrica de senzori pentru industria spatiala s-a deschis la Timisoara
La Timisoara s-a deschis, miercuri, prima fabrica din România a concernului american TE Connectivity, o investitie de 6 milioane de euro, care va produce senzori utilizati în industria aeronautica mondiala, cât si pentru zona de automotive, medicala si electrocasnice.
"Este o fabrica de productie de senzori utilizati drept componente in produse finite din domeniul aeronautic, automotive, medical si electrocasnice. Fabrica face parte din concernul TE Connectivity, companie de origine americana, cu circa 80.000 de angajati la nivel mondial si o cifra de afaceri de 14 miliarde de dolari, deservind clienti din peste 140 de tari", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, HR Manager, Andreea Jebelean.
Aceasta a mentionat ca a fost aleasa Romania pentru dezvoltarea TE Connectivity intrucat este o tara cu un mediu de business de calitate, iar Timisoara a fost selectata pentru ca este un pol cu puternic potential de forta de munca specializata deja in industria electronica si are universitatile, in special cele de profil tehnic, care asigura pe viitor oameni specializati.
"In momentul de fata avem un proiect transferat complet din Germania, pe care se ruleaza productie de serie de senzori de temperatura (Platinum Temperature Sensors), o linie pe care lucreaza 25 de angajati; acesti senzori pot avea diverse grade de precizie in masurarea temperaturii, astfel incat, in functie de acest parametru, ei pot fi utilizati in diverse industrii, tinand cont de cerintele acestora", a explicat Andreea Jebelean.
Toata productia de senzori de la Timisoara este destinata exportului, insa acestia pot ajunge in produse finite livrate si pe piata romaneasca, de exemplu, in electrocasnice.
In viitorul foarte apropiat, fabrica se va extinde cu alte doua linii de productie, cea mai pretentioasa fiind cea care va ajunge din Franta si va fi destinata industriei aeronautice.
"Planurile de extindere sunt destul de clare. Pe langa linia care este deja in fabrica si pe care facem productie de serie, exista o a doua linie instalata, unde vor incepe in curand testele pentru produsul ce urmeaza a fi fabricat. Un al treilea proiect este in curs de transfer si vine din Franta, este mai special prin destinatia pe care o va avea produsul, si anume senzori de temperatura care vor intra in circuitul industriei aeronautice, respectiv avioane si rachete, ceea ce presupune un alt nivel de standard al cerintelor", a detaliat Andreea Jebelean.
Detalii, pe Economica