Povestea romanului care face carnea din hamburgerii McDonald's
La Botosani, o familie de români detine cel mai mare abator de carne proaspata din România. De acolo se aprovizioneaza cu carne de vita restaurantele McDonalds din mai multe state europene.
Acesta a fost inceputul, iar trei ani mai tarziu, timp in care asistentul veterinar Cazacut a continuat sa investeasca, au aparut si primele semne de crestere, ca efect al unui contract important de distributie pe care compania l-a semnat cu Metro (in 2001), retailer cu care colaboreaza si astazi. Investitiile totale ale lui Cazacut se cifreaza la aproximativ 10 milioanede euro.
Primele exporturi
Patru ani mai tarziu, de la poarta abatorului din Roma au inceput sa plece camioane si catre pietele externe, astfel ca, in momentul de fata in jur de 30% din cifra de afaceri a companiei este obtinuta din operatiuni de export pe piete precum Austria, Franta, Olanda, Italia, Suedia, Germania, Bulgaria, Republica Moldova sau tari din Orientul Mijlociu. Peste granita vand doar vita si cal, desi pentru piata interna abatorizeaza si porc si oaie."Am inceput sa exportam cal in 2011, in Olanda si Polonia.
Avand contacte in diverse state europene am constatat ca exista cerere pentru cal si cum eram autorizati, am inceput sa exportam", a explicat pentru ECONOMICA.NET patronul Doly-Com.
Carne pentru Mc Donald's
Exporturile au adus companiei mai multa vizibilitate in piata, astfel ca, in 2006 au fost contactati de Esca Food Solution, unul dintre principalii furnizori de alimente ai McDonald`s, cu care au inceput sa colaboreze. "Ne-au cautat ei pentru ca aveau nevoie de o materie prima care sa respecte toate standardele lor interne. Am furnizat materie prima pentru restaurantele din aproape toata Europa.
Detalii, pe Economica