Premiera: Vacarii ardeleni vor face camembert romanesc intr-o celebra fabrica olandeza de langa Cluj
Fabrica de Brânzeturi Transilvania, care s-a nascut din asocierea dintre AgroTransilvania Cluster si Cooperativa Agricola Somes Aries a reînceput productia brânzei de Nasal, în fabrica de la Taga detinuta, de compania olandeza FrieslandCampina. Brânza va fi comercializata de Friesland, sub umbrela brandului Napolact.
Acum doua zile, in grota de la Taga, judetul Cluj, locul unic unde se tine la maturat celebra branza Nasal, s-au stivuit primele bucati ce urmeaza a fi readuse in magazine la finele lunii decembrie sau la inceputul lunii ianuarie, sub brandul Napolact. Este pentru prima data, dupa aproape un an si jumatate, cand grota se umple cu branza, pentru a beneficia de efectul creat de bacteria ce traieste acolo si care face branza de Nasal unica in lume.
Fabrica de branza din comuna Taga este detinuta de compania FrieslandCampina Romania si se afla in conservare de la 1 iunie 2013.
Reluarea productiei de branza de la Taga este efectul unei colaborari unice pe plan local: AgroTransilvania Cluster, primul cluster agricol din Romania, impreuna cu 64 de ferme de lapte ce fac parte din Cooperativa Agricola Somes Aries si procesatorul olandez Friesland Campina, care detine brandul Napolact din Romania.
Detalii, pe Economica