Primul oras din Romania care cumpara autobuze electrice cu bani europeni. A semnat contractul pentru 20 de vehicule nepoluante
Dupa ce Clujul si Suceava au luat cu bani elvetieni autobuze electrice produse în Polonia, respectiv Turcia, Primaria Turda a semnat contractul pentru cumpararea a 20 de vehicule nepoluante fabricate în Cehia. Aceasta este prima achizitie de autobuze electrice din România care se realizeaza cu fonduri europene.
Primaria Turda a anuntat saptamana aceasta ca a atribuit companiei Anadolu Automobil Rom SRL contractul pentru achizitia a 20 de autobuze electrice, incluse in finantarea europeana pe baza Planului de Mobilitate Urbana Durabila.
"Pe 26 noiembrie 2018 a fost semnat acordul-cadru prin care furnizorul se obliga ca, in baza contractelor subsecvente incheiate cu Primaria Municipiului Turda, sa furnizeze autobuze electrice de capacitate medie si normala, dotate cu sistem informatic e-ticketing, management flota si informare pasageri, statii de incarcare rapida pentru transportul public in municipiul Turda, la adresa autoritatii contractante, in termen de maxim 8 luni de la data incheierii contractului subsecvent", se arata in comunicatul Primariei Turda.
Conform contractului, Anadolu Automobil Rom se obliga sa livreze:
10 bucati - Autobuze electrice lungime 8-9 m
10 bucati - Autobuze electrice lungime 11-12 m
8 seturi - Elemente sistem e-ticketing
2 bucati - Statii incarcare rapida
2 bucati - Bransament electric statii incarcare rapida
Contractele subsecvente vor fi semnate incepand cu luna decembrie 2018, pana in luna aprilie 2019, in asa fel incat livrarile tuturor autobuzelor sa se incheie la finalul anului 2019. Flota de autobuze si toate echipamentele vor fi operate de catre noua companie de transport public a Consiliului Local, care va incepe activitatea la finalul anului 2019. Tot prin finantare europeana se va construi si o noua autobaza moderna.
Furnizorul are obligatia de a realiza pe costurile sale instruirea personalului de intretinere si reparatii, precum si autorizarea acestora pentru a efectua lucrari pe marca de autobuz contractata, la adresa autoritatii contractante, in termen de maxim 15 zile de la livrarea autobuzelor, pentru:
a) diagnosticare, intretinere si reparare sisteme mecanice;
b) diagnosticare, intretinere si reparare sisteme electrice si electronice;
c) intretinere reparare caroserie.
d) instruire conducatori auto
Detalii, pe Economica