Home / Stiri financiare / Raportul de mediu asupra strategiei energetice: Nu au fost prezentate alternative

Raportul de mediu asupra strategiei energetice: Nu au fost prezentate alternative

Raportul de mediu asupra strategiei energetice: Nu au fost prezentate alternative

Strategie energetica, în ultima ei forma, extinsa pâna la orizontul anului 2050, are si raport de mediu, pe care îl puteti vedea pe site-ul Ministerului Energiei. Autorii raportului spun ca nu au avut la dispozitie si scenarii alternative de dezvoltare a sectorului energetic, pe baza carora sa poata compara efectele asupra mediului.

"In cadrul SER 2019-2030, cu perspectiva anului 2050 nu sunt prezentate explicit mai multe alternative care au fost luate in considerare si pentru care s-au facut diferentiat analize. Prezentul Raport de mediu a luat in calcul alternativa "0" si alternativa prezentata in Strategie", se arata in Raport.

"SER 2019-2030, cu perspectiva anului 2050 nu prezinta mai multe alternative care pot fi luate in considerare pentru evaluarea efectelor asupta sanatatii umane si a mediului .Astfel, in cadrul prezentului Raport de mediu s-au luat in calcul doua alternative: neimplementarea SER 2019-2030, cu perspectiva anului 2050, care ar duce la neimplementarea tintelor privind mediul impuse de catre legislatia comunitara privind protectia mediului si alternativa prezentata in Strategie, care pesupune respectarea unor angajamente si indeplinirea unor tinte stabilite de catre legislatia comunitara, realizarea de noi investitii sau modernizarea celor deja existente din domeniul producerii energiei electrice", scrie in raport.

Mai multe efecte pozitive decat cele "potential" negative

"Implementarea strategiei va genera deopotriva efecte pozitive si negative. Per ansamblu putem aprecia ca ponderea efectelor pozitive este de mult mai mare din totalul efectelor potentiale identificate.Efectele negative sunt asociate in principal masurilor propuse de extindere si construire de noi capacitati energetice, in principal: constructia de noi hidrocentrale. Componenta de mediu pentru care au fost identificate cele mai multe efecte negative potentiale este reprezentata de biodiversitate (in principal conservarea habitatelor naturale si a speciilor de flora si fauna salbatica). Efectele pozitive sunt asociate in principal masurilor ce vizeaza reducerea/indepartarea problemelor de mediu din sectorul energetic.Cele mai multe efecte pozitive sunt asociate masurilor pentru diminuarea emisiilor de poluanti in aer si cresterii eficientei energetice", scrie in text.

Detalii, pe Economica

marti, 26 martie 2019, 456 afisari

Curs BNR vineri, 22 noiembrie 2024

1 EUR4.9759 RON
1 USD 4.7742 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0400 RON
la OTP Bank Romania
1 USD = 4.8500 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile