Patriciu, executat silit de Raiffeisen. Cat datoreaza miliardarul si ce il asteapta in continuare
Judecatoria sectorului 1 si, respectiv, Judecatoria Buftea au admis cererile de incuviintare a executarii silite inaintate de Raiffeisen Bank pe numele lui Dinu Patriciu.
Dan Costache Patriciu, mai cunoscut ca Dinu Patriciu, este executat silit din cauza unui credit care, potrivit informatiilor Capital, se ridica la aproximativ 20 de milioane de euro. Este vorba de un imprumut luat de Minimax, companie ce a apartinut omului de afaceri, si garantat de Patriciu cu un bilet la ordin care a fost refuzat la plata. Ce urmeaza in continuare?.“Procedura de executare silita se declanseaza dupa momentul in care i se comunica executorului incheierea de incuviintare pronuntata de instanta.
Dupa comunicarea somatiei ,ca prim act de executare silita se solicita organelor abilitate sa furnizeze informatii cu privire la patrimoniul debitorului urmarit. Urmeaza, in final, analiza valorica a bunurilor identificate care va crea premisa sechestrarii cantitatii suficiente de bunuri necesare acoperirii creantei. ”,spune Ilie Dinu, unul dintre executorii care se ocupa de caz.
Biroul angajat de banca este BEJA Dinu Ilie, Lupulescu Catalin, Verdes Adriana, Margulescu Ramona. Procedura de executare se va concentra, dupa toate aparentele, asupra bunurilor imobiliare detinute de Patriciu in proprietate sau coproprietate pe raza celor doua judecatorii unde au fost obtinute incuviintarile. Poprirea conturilor este o actiune care, mai ales in cazul lui Patriciu, s-ar putea dovedi mai degraba formala.
Inceputul unei “nebunii” a executarilor?
Este pentru prima data cand o banca din Romania solicita si obtine o incuviintare de executare silita direct pe numele lui Patriciu dar sunt sanse mari sa fie doar inceputul unei lungi serii in conditiile in care afaceristul a garantat credite ale firmelor sale sau chiar a contractat personal credite de la alte cel putin trei-patru banci locale fapt care se poate vedea si doar aruncand o privire asupra arhivei garantiilor reale mobiliare.
De altfel, situatia de fata este foarte asemanatoare cu o alta intamplata la jumatatea anului trecut in relatia dintre miliardar si Unicredit Tiriac. Si acolo a fost vorba tot despre un credit garantat cu bilete la ordin doar ca in acel caz, banca nu a ajuns la executare silita ci a demarat doar procedura de somatie la plata. Ulterior si aceasta procedura a fost inchisa deoarece banca a renuntat la judecata, dupa cum arata dosarul aflat la Tribunalul Bucuresti.
Detalii, pe Capital