Actionarii Hidroelectrica au numit doi noi membri in Consiliul de Supraveghere, printre care si fostul ministru al Comunicatiilor Karoly Borbely
Actionarii producatorului de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, au numit doi noi membri în Consiliul de Supraveghere, fostul ministru al Comunicatiilor Karoly Borbely, în prezent director de strategie în cadrul companiei, si Radu Spiridon Cojocaru, membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, scrie News.ro.
Mandatele acestora sunt provizorii, ele urmand sa expire pe 19 august, arata un document publicat pe site-ul companiei. Ei ii inlocuiesc in functie pe Dorin Liviu Nistoran si pe Gheorghe Gheorghe-Gabriel, care au demisionat, potrivit News.ro.
De asemenea, Oana Truta a fost realeasa din partea Fondului Proprietatea membru provizoriu in Consiliul de Supraveghere.
Karoly Borbely este in prezent director de strategie la Hidroelectrica. Intre ianuarie 2010 si mai 2012 a fost secretar de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si In 2014 in Departamentul pentru Energie.
Din decembrie 2007 pana in decembrie 2008 a fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, iar anterior, intre februarie 2005 – decembrie 2007 a fost presedinte al Autoritatii Nationale pentru Tineret.
Radu Cojocaru, membru ALDE, a fost deputat din partea PNL in perioada 1996-2000, fiind membru al Comisiei pentru Politica Economica, Reforma si Privatizare. El a fost, intre 2016 - 2017, membru al Comisiei prezidentiale pentru Programul de Tara al Romaniei.
Cojocaru a fost numit in calitate de membru in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom in luna aprilie a acestui an, la propunerea Ministerului Energiei.
Sindicatul Hidrosind, care reprezinta o parte din salariatii Hidroelectrica, sustinea luni ca actul de management la varful societatii este complet blocat din cauza provizoratului la conducerea societatii, iar alimentarea cu energie electrica a populatiei Romaniei poate constitui subiect de discutie in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).
"Consecintele lipsei deciziei la varful societatii, in imprejurarile mentionate, sunt cu atat mai grave", arata un comunicat al societatii.
Detalii, pe Economica