Home / Stiri financiare / Alimentarea cu energie electrica a Bucurestiului devine tot mai problematica. Ce e de facut ?

Alimentarea cu energie electrica a Bucurestiului devine tot mai problematica. Ce e de facut ?

Consum în crestere, infrastructura de retea veche si care oricum nu mai e suficienta, productie din ce în ce mai mica în centralele electrice. Aceasta este situatia alimentarii cu energie electrica a Bucurestiului acum, care ar putea comporta anumite riscuri daca apar situatii exceptionale. Transelectrica a comandat un studiu pentru a prioritiza investitiile în securitatea energetica a zonei Capitalei, atragând atentia ca e nevoie chiar si de zece ani pentru a duce la bun sfârsit un proiect complex început de la zero.

Documente atasate: Caiet sarcini studiu dezvoltarea retea Bucuresti

In conditiile in care alimentarea cu energie electrica a Bucurestiului devine din ce in ce mai problematica, din cauza cresterii consumului, a vechimii retelelor si a centralelor electrice din zona si chiar a lipsei unor capacitati de conexiune, Transelectrica a scos la licitatie un studiu. El este denumit “Studiu privind dezvoltarea retelei electrice de alimentare a zonei metropolitane Bucuresti – perspectiva pe 10 ani”, iar compania nationala de transport a energiei electrice este dispusa sa platetasca pentru el 143.000 de lei, potrivit documentatiei postate in Sistemul Electronic de Licitatii Publice.

Caietul de sarcini arata problemele alimentarii cu energie electrica din zona Bucurestiului si a judetului Ilfov, care consuma circa 15% din energia electrica consumata la nivel national.

"Cresterea consumului de energie electrica din ultimii ani, respectiv dezvoltarea prognozata pentru urmatorii ani conduc la necesitatea dezvoltarii infrastructurii retelei electrice de transport aferenta Municipiului Bucuresti", se arata in caietul de sarcini.

"Daca in prezent alimentarea cu energie electrica se efectueaza prin intermediul a trei statii electrice de transport aflate la periferie, se impune ca pe termen mediu si lung sa se dezvolte reteaua electrica prin realizarea cel putin a unei statii electrice de transport de injectie in centrul de consum al Municipiului Bucuresti, racordata la statiile existente prin intermediul unor cabluri electrice.  Luand in considerare si celelalte aspecte specifice ale zonei: concentrarea foarte mare a consumului, existenta consumatorilor cu un grad ridicat de sensibilitate la intreruperi in alimentare, numarul ridicat de cabluri respectiv probleme legate de volumul energiei reactive etc., casarile grupurilor generatoare din Bucuresti si dezvoltarea parcului de productie din Dobrogea avand drept consecinta cresterea fluxurilor de putere care tranziteaza statiile care alimenteaza orasul Bucuresti, in aceasta zona este necesara realizarea unor proiecte de intarire/ dezvoltare a RET-RED (reteaua electrica de transport-distributie: n.red), precum inchiderea inelului de 400kV al Municipiului Bucuresti", scrie in caietul de sarcini.

Detalii, pe Economica

marti, 11 iunie 2019, 373 afisari

Curs BNR vineri, 22 noiembrie 2024

1 EUR4.9759 RON
1 USD 4.7742 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0400 RON
la OTP Bank Romania
1 USD = 4.8500 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile