Home / Stiri financiare / Cat de asigurata este de fapt masina ta in caz de viituri si grindina

Cat de asigurata este de fapt masina ta in caz de viituri si grindina

Cat de asigurata este de fapt masina ta in caz de viituri si grindina

Contractele de asigurare CASCO emise în România sunt alcatuite, fara exceptie din cel mult o pagina si jumatate de riscuri asigurate si cel putin trei pagini de excluderi adica situatii în care societatea îsi rezerva dreptul de a nu achita dauna.  Câteva dintre aceste clauze speciale vizeaza în mod direct pagubele generate de viituri ori grindina.

 

l a fost si este principalul element pe care romanii il iau in calcul atunci cand aleg o polita de asigurare, arata studiile de specialitate. Pentru cei mai multi este chiar singurul termen care conteaza, iar agentii si chiar unele companii de brokeraj intretin aceasta stare de fapt prin promovarea produselor exclusive pe criteriul costurilor cu prima. Fenomenele meteorologice din aceste zile ar trebui insa sa ne dea de gandit in ceea ce priveste selectia politei de asigurare auto, mai ales atunci cand vorbim despre CASCO, o asigurare care, spre deosebire de RCA, se refera la bunul propriu al asiguratului. In mare, firmele de asigurare acopera daunele provocate automobilelor de viituri si, mai nou, chiar de grindina insa nu o fac in orice conditii. 

Daca ai intrat cu masina in apa, nu primesti despagubire 

Una dintre exceptiile definite de societatile de asigurare la capitolul excluderi vizeaza conducerea autovehicului in zone inundate. Chiar daca soferul a fost luat prin suprindere de o viitura puternica, el risca sa nu primeasca banii pentru eventualele daune daca a continuat sa ruleze in zona inundata. Aceasta pentru ca o exceptie prevazuta in toate contractele de asigurare spune explicit ca societatea nu va achita “pagubele de orice fel produse autovehiculului ca urmare a patrunderii cu acesta in locuri inundate”. La acelasi capitol intra si o alta clauza care spune ca nu va fi acoperita “partea din paguba care s-a marit ca urmare a neluarii masurilor pentru limitarea acesteia”. Aceasta din urma este, de altfel, si una dintre cele mai interpretabile prevederi contractuale. Riscul de a nu mai primi banii ii priveste pe soferii ale caror autovehicule sunt suprinse de fenomene naturale in locuri unde, de exemplu, parcarea nu este permisa. 

Detalii, pe Economica

marti, 06 mai 2014, 390 afisari

Curs BNR marti, 26 noiembrie 2024

1 EUR4.9768 RON
1 USD 4.7319 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0200 RON
la Credit Europe Bank
1 USD = 4.8100 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 15.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile