Ce spune Radet vecinilor celor care cer sa se debranseze: Riscati explozii in bloc si veti plati mai mult daca vecinul pune centrala
Debransarea de la Radet presupune obligatoriu acordul vecinilor din bloc. Radet Bucuresti a pus la dispozitia celor care vor sa de debranseze un formular de acord, pe care este nevoie de semnatura vecinilor, în care debranasarea vecinului este prezentata ca fiind riscanta si costisitoare pentru el.
Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice din Bucuresti (RADET), care asigura alimentarea cu energie termica in regim centralizat pentru circa 560.000 de apartamente din Bucuresti le cere celor care vor sa se debranseze sa obtina acordul vecinilor.
Obligatia acestui acord, fara de care debransarea nu este posibila, este o cerinta stipulata de lege, deci solicitarea nu are nimic neobisnuit, insa inedit este modul in care Radet a inteles sa aplice legea.Printre alte acte solicitate pentru debransare, pe site-ul Radet este prezentat si un astfel de formular-tip, pe care solictantul cererii de debrasare trebuie sa il prezinte vecinilor pentru ca acestia, daca sunt de acord, sa il semneze. Oamenilor li se spune ca debransarea vecinilor este riscanta pentru ei, ca poate aparea risc de explozie si ca, daca un vecin se debranseaza, cel de langa el va plati mai mult.
Iata ce scrie cu litere mari in formular: "Stimate client, cand un vecin se debranseaza, confortul dumneavoastra este afectat si suntesi expus la anumite riscuri! Dorim sa ne asiguram ca acordul dumneavoastra este in perfecta cunostinta de cauza cu consecintele debransarii vecinului si ca va asumati urmatoarele riscuri: Pericol de explozie!, Platiti mai mult-Afecteaza instalatia blocului, Platiti mai mult-Suportati un procent din consumul persoanei cu debransarea careia sunteti de acord, Respirati aer poluat".
Detalii, pe Economica