Coface Romania, 4.442 de companii au devenit insolvente in primul semestru al acestui an
Informatiile de afaceri reprezinta solutia prin care companiile pot preveni riscul de neplata, în contextul în care, în România, trei din patru firme nu respecta conditiile de plata, întârzierea platii si neplata crescând riscul de insolvabilitate. Potrivit Coface România, 4.442 de companii au devenit insolvente în primul semestru al acestui an, iar numarul firmelor cu o cifra de afaceri de peste un milion de euro care au intrat în insolventa în aceasta perioada a crescut cu aproape 20%, la 180.
Conform datelor publicate de Centrala Incidentelor de Plati, citate de Coface Romania, sumele respinse prin instrumentele de plata ale datoriilor in primul semestru al anului curent au crescut cu 49% fata de aceeasi perioada a anului precedent si reprezinta in total 2,59 miliarde de lei. Valoarea medie a incidentelor de plata in 2017 este de 207.000 lei, reprezentand 80% din valoarea corespunzatoare anului anterior.
'Desi numarul insolventelor din prima jumatate a anului 2017 este la nivelul minim din ultimii 10 ani, pierderile cauzate creditorilor sunt la cel mai inalt nivel. Este esential ca societatile sa se protejeze prin evaluarea periodica a riscului de neplata pe care il prezinta clientii, recurgand la date si informatii profesionale. In Romania, piata informatiilor de afaceri a ajuns la 3,7 milioane de euro in 2016, in crestere fata de valoarea inregistrata in anul anterior, de 3,4 milioane de euro. Desi piata este in crestere, numarul companiilor care utilizeaza date si informatii pentru a reduce la minimum riscul de neplata este insuficient. Informatiile de afaceri reprezinta solutia prin care companiile pot preveni riscul de neplata', se arata intr-un comunicat al Coface Romania, remis marti AGERPRES.
Detalii, pe Economica