Concedieri pe capete la Telekom. Mandatul directorului Miroslav Majoros ar fi fost prelungit pana la finalizarea tranzactiei de vanzare
Concedierile anuntate de Telekom România au lasat pe afara 180 de oameni, fara compensatorii sau alternative de job, dintre cei 694 anuntati initial. Alte 1.400 de concedieri sunt în pregatire, 236 din zona IT în perioada imediat urmatoare, iar pentru anul viitor se vehiculeaza cifra de 1.200 de concedieri din zona tehnica, potrivit unor surse din interiorul companiei. În plus, mandatul directorului general Miroslav Majoros ar fi fost prelungit pâna la finalizarea tranzactiilor de vânzare a companiei, conform unor surse apropiate tranzactiei. Mandatul acestuia expira în noiembrie 2019. Telekom spune ca restructurarile merg înainte conform planului stabilit în iunie 2019.
Din cei 694 de angajati care au fost anuntati de Telekom Romnania ca vor fi concediati in aceasta perioada, majoritatea si-au dat demisia sau au acceptat plata unor salarii compensatorii. Media salariului de referinta in Telekom Romania este de 1.512 lei, ceea ce corespunde unei medii de circa 3.000 de lei ca nivel mediu al salariilor compensatorii incasate de angajatii din Telekom Romania.
Restul de 180 de angajati care nu si-au dat nici demisia si nici nu au acceptat plata unor salarii compenstaorii au primit pe 3 octombrie decizia de concediere colectiva, urmand ca la 1 noiembrie 2019 sa intre in perioada de preaviz, iar pe 1 decembrie direct in somaj.
In plus, asa cum spun surse din interiorul companiei, alti 236 de angajati din zona IT urmeaza a fi concediati in perioada urmatoare. In cazul lor, deja au inceput negocierile sau redactarea documentelor pentru restructurare, fie prin transfer de intreprindere, fie prin salarii compensatorii sau concediere.
De asemenea, surse apropiate discutiilor spun ca, din 2020, alte 1.200 de persoane care lucreaza in zona tehnica vor fi concediate de catre Telekom Romania, foarte probabil prin aceleasi metode.
Totodata, mandatul directorului general Miroslav Majoros ar fi fost prelungit pana la finalizarea tranzactiilor de vanzare. Mandatul lui expira in noiembrie 2019, dupa ce, in noiembrie 2018, a fost prelungit cu inca un an de zile.
In aceste conditii, este foarte probabil ca vanzarea Telekom sa se amane pentru anul viitor sau, chiar daca se semneaza tranzactia, finalizarea sa sa aiba loc abia la sfarsitul trimestrului I al anului viitor, date fiind conditiile impuse pentru restructurarea companiei.
La ora actuala, desi total neoficial, tranzactia privind transferul Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) catre Orange pare a fi aproape incheiata, tranzactia e preluare a Telekom Mobile (fosta Cosmote) de catre grupul RCS&RDS este in ample negocieri. Dupa toate aparentele, RCS&RDS isi doreste doar infrastructura fostului Cosmote, fara sa ia si clientii. Procedura este oarecum neuzuala si probabil implica tehnici de ajustare a preturilor.
Detalii, pe Economica