Cum incearca dezvoltatorii sa sprijine reducerea traficului din marile orase, in special in Bucuresti
Dezvoltatorii imobiliari încearca sa combata si ei traficul sugrumat al Bucurestiului, încercând sa gaseasca tot felul de solutii de dezvoltare care sa elimine o parte dintre masinile care umplu zilnic orasul. De la încurajarea angajatilor din cladirile de birouri sa foloseasca bicicletele, la interzicerea traficului auto în proiectele rezidentiale sau constructia de proiecte mixte care sa aduca locuintele la un loc cu birourile si spatiile comerciale, toate reprezinta inclusiv tentative de a mai elibera traficul.
Solutiile identificate de dezvoltatori sunt multiple, desi rareori influenteaza cu adevarat densitatea traficului din Bucuresti, afectat atat de reteaua de strazi veche siingusta, de comportamentul deplasat a majoritatii soferilor si de inadecvarea investitiilor la realitate.
Astfel, au fost implementate in Romania proiectele imobiliare mixte, precum cele trei aflate in lucru din portofoliul One United Properties, care imbina locuintele cu spatiile de birouri si cele comerciale, One Floreasca City, One Verdi Park sau One Cotroceni Park pentru dezvoltarea carora va investi 220 de milioane de euro sau ideea Forte Partners de a dezvolta sedii de birouri in cartierele foarte populate pentru a scurta drumul angajatilor catre birou si renuntarea la masina.
„Noi ne gandim sa facem si un proiect mixt, dar intai vom presara orasul cu cladiri de birouri in marile cartiere de locuinte. Cred ca asa vom convinge multi angajatisa nu mai foloseasca masina proprie, ci transportul in comun, bicicleta, trotineta sau mersul pe jos si astfel sa se eliberee traficul”, spune Geo Margescu, CEO Forte Partner.
De asemenea, cel mai mare investitor activ pe piata romaneasca, NEPI Rockcastle a anuntatnvestitii initiale de 83 milioane de euro in extinderea in Romania si restul tarilor din regiune cu proiecte rezidentiale care vor fi dezvoltate in jurul mallurilor pe care le detine in orase precum Brasov, Bucuresti (in apropierea Mega Mall si Vulcan), Ramnicu Valcea, Satu Mare, Timisoara.
„Dezvoltarea unor proiecte rezidentiale in jurul mallurilor este un pas firesc in contextul evolutiei pietei de real-estate si raspunde asteptarilor generatiilor de tineri activi care valorizeaza timpul ca pe bunul cel mai de pret pe care il au. Combinand ceea ce ofera mallurile din portofoliul nostru cu noile dezvoltari rezidentiale, vom crea un spatiu plin de viata, un loc in care oamenii se pot intalni, relaxa, pot face shopping si pot descoperi experiente unice aproape de propria lor casa”, a declarat Andrei Radu, development director NEPI Rockcastle.
Detalii, pe Economica