Dobanzi negative la credite: bancile taie din marjele de profit ca sa acopere indicii negativi
Legile economice dau semne ca vor sa se schimbe. Paradoxal sau nu, dobânda platita de client a ajuns sa fie mai mica decât marja de profit a bancii. Mai mult, surse din piata bancara ne-au declarat ca, pentru a-si proteja câstigurile, unele banci care au încheiat acte aditionale cu clientii cu credite în valuta aflate în derulare pentru a fixa rata Euribor la 0%. Doar trei banci au raspuns întrebarilor noastre negând existenta dobânzii 0%. Ne întrebam totusi, ce vor face bancile daca Euribor va ajunge, prin absurd, la un nivel de 0,5% sau 1%?
De aproximativ un an Euribor la 3 luni este negativ si scade constant pe plan international, de la – 0,007% in aprilie 2015 la - 0,183% pe 15 februarie 2016, iar de doua luni a devenit negativ si Euribor la 6 luni, de la -0,045% in decembrie 2015 la -0,116% pe 15 februarie 2016. Tendinta negativa a indicelui de referinta pentru creditele in euro continua.
Desi pare ciudat, indicele de referinta arata ca este posibil, in aceasta perioada de deflatie si incetinire a cresterii economice, sa poti accesa credite foarte ieftine sau chiar sa primesti si bonusuri la dobanda.
Detalii, pe Economica