Home / Stiri financiare / Doua crize masive au fost declansate la umbra pandemiei COVID 19

Doua crize masive au fost declansate la umbra pandemiei COVID 19

Doua crize masive au fost declansate la umbra pandemiei COVID 19

Rusia si Turcia au declansat saptamâna trecuta doua crize globale care au parte de putina acoperire mediatica, de vreme ce atentia lumii e îndreptata catre controlul si combaterea efectelor COVID 19.

Rusiasi Turciaau declansat saptamana trecuta doua crize distincte care ingreuneaza si mai mult situatia globala. Pierderile create de controlul efectelor epidemiei de coronavirus COVID 19 pot fi adancite urmare a deciziilor luate de cele doua tari in plina criza globala.

Criza refugiatilor - tocmai a inceput sezonul al doilea

Turcia a decis saptamana trecuta sa permita accesul imigrantilor sirieni si nu numai catre Europa, incalcand un acord semnat cu UE in acest sens in 2016. Asadar, Grecia s-a trezit peste noapte cu un aflux de imigranti la granite caruia nu-i poate face fata. 

Liderii UE au acuzat deja conducerea Turciei ca face jocuri politice intr-un moment nepotrivit, insa Turcia a replicat ca numai face fata valului de imigranti.

„Nu am considerat niciodata problema refugiatilor ca un instrument de santaj politic”, a dat asigurari purtatorul de cuvant al presedintiei turce, Ibrahim Kalin, in cadrul unei conferinte de presa la Ankara.

„Capacitatea de primire a Turciei are o limita”, a adaugat el, cerand Bruxelles-ului sa isi respecte promisiunile in termenii acordului incheiat de UE si Ankara in 2016 de a tine sub control migratia din Orientul Mijlociu.

Peste 10.000 de migranti au incercat sa treaca frontiera de vineri cand Turcia a declarat ca nu va mai respecta acordul din 2016 cu UE destinat sa limiteze afluxul de migranti in Europa, in schimbul unui ajutor de miliarde de euro.

Criza este in desfasurare.

Razboi comercial in petrol intre Rusia si Arabia Saudita

Tot saptamana trecuta Organizatia tarilor exportatoare de petrol (OPEC) a avut o intalnire cu Rusia in care a fost inaintata ca propunere de contracarare a efectelor COVID 19 pe piata energiei reducerea productiei de petrol. Rusia a refuzat aceasta propunere a organizatiei conduse de Arabia Saudita. 

 

Detalii, pe Economica

joi, 12 martie 2020, 278 afisari

Curs BNR luni, 25 noiembrie 2024

1 EUR4.9767 RON
1 USD 4.7456 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0500 RON
la Credit Europe Bank
1 USD = 4.8200 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile