Home / Stiri financiare / Gerard Ryan, CEO IPF, compania mama a Provident: Am pierdut multi clienti buni. Facem marea trecere catre creditul online

Gerard Ryan, CEO IPF, compania mama a Provident: Am pierdut multi clienti buni. Facem marea trecere catre creditul online

Gerard Ryan, CEO IPF, compania mama a Provident: Am pierdut multi clienti buni. Facem marea trecere catre creditul online

Provident face anuntul ca va trece la creditarea online, pe lânga business-ul traditional. Compania s-a diferentiat pâna acum de celelalte prin contactul direct cu clientul de credit, noile realitati însa o împing sa faca în sfârsit pasul catre online - de la cerere, pâna la plata în cont. Business-ul a pierdut clienti pe seama modificarilor legislative, spune într-un interviu acordat ECONOMICA.NET Gerard Ryan, CEO International Personal Finance (IPF), compania mama a IFN-ului Provident din România. Seful grupului care coordoneaza Provident în România da detalii inedite despre modul în care sunt platiti agentii companiei si mai dezvaluie ca IFN-ul va vinde si asigurari, având un parteneriat cu MetLife. El mai spune, printre altele, ca taxarea activelor bancare, introdusa recent prin controversata OUG 114, a fost facuta deja de ceva vreme de statele din jur, România fiind pâna acum exceptia. Considera ca în ciuda faptului ca legislatia i-a îngreunat activitatea, România e un loc bun pentru afaceri, pentru ca e transparenta pe circuitul legislativ.

Au ajuns la Londra vestile despre taxarea activelor bancilor din Romania?

Da. Nu este surprinzator pentru noi. Ungaria are, Polonia are. Chiar si noi, in Marea Britanie am avut. A fost mai mult o pedeapsa pentru banci, dupa ce guvernul britanic a trebuit sa le salveze in criza. Au zis "veti plati o taxa pentru asta" si le-au impozitat activele. O asemenea taxa nu este cel mai fin mod de a face lucrurile. Ba chiar e grosier. Intre timp, guvernele au gasit modalitati mai inteligente sa taxeze capitalul bancar. Dar daca vrei sa cresti neaparat nivelul de taxare, asta e un mod simplu si inteleg de ce guvernul de la Bucuresti a facut-o. Ramane sa vedem daca va fi si eficient.

Dar noi n-am facut bailout.

E adevarat. Asadar, motivul simplu e doar de cresterea veniturilor statului. Dar retineti ca Romania nu este singura tara din Europa care a cautat sa sporeasca veniturile statului prin taxarea capitalului bancilor. Daca n-ar fi facut-o, ar fi fost chiar o exceptie.

Cum merge business-ul din Romania?

In zona aceasta, in Europa Centrala, ne uitam la un singur indicator - return on equity (rentabilitatea capitalului propriu - raport intre profitul net si contributia actionarilor). Noi ne-am stabilit un castig intre 18% si 20%, spre deosebire de banci, de exemplu, care au tinte de 10 - 12%, pentru zona. Noi suntem intr-un business mai riscant. Investitorii nostri isi asuma asta, asadar trebuie sa-i recompensam cu un castig mai mare.

Si luati 20% in Romania?

Nu luam 20%. Suntem totusi in acea zona, la 17%-18%. Raspunsul nostru pentru Romania este da. Business-ul merge ok. Am gasit oameni buni aici. Treaba noastra acum este doar sa ne dam seama cat de mult mai poate creste afacerea, cati clienti mai putem castiga in interiorul regimului legislativ, care, din fericire, este unul transparent. Sunt multumit de performante. Legislatia face lucrurile mai grele, dar e la fel de greu in orice tara activam.

Detalii, pe Economica

marti, 09 aprilie 2019, 639 afisari

Curs BNR vineri, 22 noiembrie 2024

1 EUR4.9759 RON
1 USD 4.7742 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0400 RON
la OTP Bank Romania
1 USD = 4.8500 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile