Home / Stiri financiare / HARTA JUDETELOR: Administratiile financiare care au intrat pe rosu in plina crestere economica

HARTA JUDETELOR: Administratiile financiare care au intrat pe rosu in plina crestere economica

HARTA JUDETELOR: Administratiile financiare care au intrat pe rosu in plina crestere economica

Într-un trimestru în care economia a crescut cu 3,8%, nu mai putin de zece ANAF-uri judetene au livrat la bugetul national mai putin decât în aceeasi perioada a anului trecut. Reprezentantii lor se plâng ca rezultatele negative ar fi aparut pentru ca firmele mari din judetele lor "au fost luate la Bucuresti".

re a fost insotita in sud de Giurgiu si Ialomita, rezultate negative a avut cea mai mare parte a vestului tarii – Timis, Arad, Bihor, Hunedoara, Alba, Cluj, Maramures si, in extremis, Gorj.

„I-au luat la Bucuresti"

Administratiile care au inregistrat cifre negative arata in masa catre Bucuresti. ECONOMICA.NET i-a intrebat pe reprezentantii Finantelor judetene din ce cauza au colectat mai putin decat cu un an in urma. Invariabil apare motivul preluarii unor mari contribuabili ai judetelor de catre Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) de la Bucuresti. Astfel, a disparut o parte din veniturile la nivel de judet. Dar apar si alte motive. Cum ar fi returnari de TVA mult mai mari anul acesta, in cazul Bihorului, sau includerea in colectare a veniturilor Vamale, afectate de aceleasi transferuri la DGAMC, in cazul judetului Alba. Petre Tenea, seful administratiei din Ialomita, spune chiar ca a reusit sa majoreze cu doua puncte procentuale gradul de conformare voluntara si sa tina un nivel constant al arieratelor recuperabile nete si ca vina minusului de 13% la incasari apartine exclusiv transferurilor de firme in administrarea altor institutii, cum ar fi DGAMC.

Toate raspunsurile trimise de Finantele judetene le puteti gasi atasate la articol.

Detalii, pe Economica

joi, 29 mai 2014, 489 afisari

Curs BNR marti, 26 noiembrie 2024

1 EUR4.9768 RON
1 USD 4.7319 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0500 RON
la Credit Europe Bank
1 USD = 4.8200 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 18.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile