Home / Stiri financiare / INTERVIU Kurt Weber, H&P Romania: Recuperarea decalajului in digitalizare dintre Romania si UE poate fi realizata pe termen mediu spre lung

INTERVIU Kurt Weber, H&P Romania: Recuperarea decalajului in digitalizare dintre Romania si UE poate fi realizata pe termen mediu spre lung

INTERVIU Kurt Weber, H&P Romania: Recuperarea decalajului in digitalizare dintre Romania si UE poate fi realizata pe termen mediu spre lung

Recuperarea decalajului privind nivelul de digitalizare dintre companiile românesti si cele europene poate fi realizata pe termen mediu spre lung, deoarece si companiile din Uniunea Europeana îsi îmbunatatesc în permanenta procesele si sistemele. Dar esential ca jucatorii din România sa înteleaga beneficiile si implicatiile unei asemenea digitalizari asupra performantei companiei, spune Kurt Weber, CEO al Horváth & Partners România, într-un interviu online pentru ECONOMICA.NET. Însa, dupa debutului pandemiei, companiile si-au schimbat tipul de proiecte pentru care doresc consultanta: daca înainte subiectele vizau în principal dezvoltarea businessului, acum sunt mai multe proiecte de reducere a costurilor si de digitalizare a canalelor de vânzare.

Compania de consultanta in management a derulat mai mult de 300 de proiecte in cei 15 ani de activitate in Romania, in valoare de circa 64 milioane de euro. In 2019, a raportat afaceri de 4,9 milioane de euro, un nivel similar urmand sa fie atins si in 2020. 

Biroul din Bucuresti a devenit un adevarat hub regional, de unde au fost schitate si implementate proiecte in Republica Moldova, Serbia, Croatia si intreaga zona balcanica.

Pe langa aportul in proiectele derulate in Germania, consultantii biroului din Bucuresti au contribuit substantial in dezvoltarea grupului, in special a birourilor din SUA si Orientul Mijlociu.

Pandemia a schimbat tipul de proiecte pentru care companiile doresc consultanta

"Cu toate ca au fost cateva luni cu o performanta putin sub asteptari, in intervalul aprilie - august 2020, in restul anului am functionat la o capacitate foarte buna. Nu am avut clienti care sa fi renuntat la serviciile noastre sau proiecte anulate sau amanate in 2020. Insa ulterior debutului pandemiei, am sesizat, intr-adevar, o schimbare a tipului de proiecte de consultanta pe care le-am derulat: daca inainte subiectele vizau in principal dezvoltarea businessului, acum vedem mai multe proiecte de reducere a costurilor si de digitalizare a canalelor de vanzare", spune Kurt Weber.

2020 a fost cu siguranta un an aparte, crede CEO-ul care a adaugat ca Horvath & Partners Romania a reusit sa isi indeplineasca obiectivele, chiar daca a fost nevoita sa se adapteze noilor conditii de colaborare cu clientii si colaboratorii sai.

"Pentru noi, anul financiar nu s-a incheiat inca, iar raportarile pentru 2020 vor fi facute in martie 2021. Totusi, pot spune ca, asa cum ne si asteptam, am avut o usoara scadere a cifrei de afaceri, comparativ cu 2019. Aceasta tendinta pare sa fi fost vremelnica, avand in vedere ca evolutia performantei noastre din ultimele 4-5 luni este peste cea din perioada similara din 2019", povesteste Weber.

Detalii, pe Economica

marti, 23 februarie 2021, 331 afisari

Curs BNR joi, 21 noiembrie 2024

1 EUR4.9766 RON
1 USD 4.7317 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0500 RON
la Credit Europe Bank
1 USD = 4.7900 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile