Home / Stiri financiare / Jumatate din daunele pe RCA sunt produse in afara granitelor tarii

Jumatate din daunele pe RCA sunt produse in afara granitelor tarii

Jumatate din daunele pe RCA sunt produse in afara granitelor tarii

Madalin Rosu, presedintele Biroului Asiguratorilor Auto din România (BAAR) a aratat ca 45% din costul despagubirilor RCA sunt în baza daunelor produse în afara granitelor tarii. „Din acest 45%, aproximativ 70% sunt daune produse de vehiculele comerciale - nu doar tiruri, ci si vehicule comerciale mai mici, van-uri, minibuze, etc" a precizat Rosu. Tocmai de aceea, BAAR va cauta solutii alaturi de toate institutiile si asociatiile interesate pentru ameliorarea acestei situatii, fapt care ar putea conduce si la stabilizarea sau chiar reducerea politei RCA pentru asigurati.

ati.

„Polita RCA are o latura sociala, economica, dar daca nu vom avea un comportament prudent la volan toate greselile noastre ca soferi se vor regasi in costul primei de asigurare. Se produc foarte multe accidente in afara tarii si atunci impreuna cu transportatorii sau orice alte asociatii de profil trebuie sa gasim solutii pentru limitarea numarului acestor accidente. Daca am invatat ceva din trecutul proaspat este ca trebuie sa colaboram mai mult cu partenerii nostri ", a declarat presedintele BAAR, Madalin Rosu.

Acesta a aratat ca, potrivit unui studiu realizat de Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania, circa 45% sunt despugubiri platite in extern, iar din acestea circa 70% sunt aferente accidentelor produse de vehicule comerciale. In cazul autocarelor, autobuzelor poate chiar a tirurilor frecventa, in anumite cazuri poate fi mai redusa, dar severitatea accidentului este foarte mare, in timp ce in cazul altor vehicule comerciale mai mici, autoutilitare, van-uri, etc frecventa accidentelor este mai mare, dar severitatea poate fi usor mai scazuta.

Noul pachet legislativ intrat in vigoare zilele acestea va contribui probabil la o ponderare a acestei situatii, in cadrul noilor reglementari existand mecanisme pentru ca acesti clienti cu risc ridicat sa pastreze masa critica intr-o zona rezonabila, dupa cum precizeaza Madalin Rosu. El spune insa ca impactul acestor masuri va fi vizibil abia la 6-12 luni dupa implementare.


Detalii, pe Economica

marti, 08 august 2017, 397 afisari

Curs BNR miercuri, 27 noiembrie 2024

1 EUR4.9765 RON
1 USD 4.7307 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0400 RON
la OTP Bank Romania
1 USD = 4.8089 RON
la ING Bank Romania
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile