KPMG: 71 % dintre directorii financiari din Romania considera ca tehnologia invechita este o piedica in calea profitabilitatii
Aproape trei sferturi dintre directorii financiari din România considera ca tehnologia învechita este o piedica în calea dezvoltarii si a profitabilitatii, iar în aceste conditii noua din zece directori estimeaza o crestere a costurilor cu tehnologia, potrivit unui sondaj de opinie realizat de KPMG.
'Aceasta pare sa ocupe un loc prioritar in programul de investitii al companiilor din Romania, 25% dintre respondenti investind intre 100.000 de euro si 500.000 de euro, iar 37% peste 500.000 de euro', arata raportul. Principalele arii vizate pentru investitiile in tehnologii noi sunt aria operationala, gestionarea si securitatea datelor si interactiunea cu clientii.
De asemenea, mai mult de jumatate dintre respondenti considera ca legislatia fiscala este interpretata arbitrar si procedurile sunt greu de aplicat, in timp ce 40% reclama lipsa dialogului si o impredictibilitate a mediului fiscal.
'Mediul de afaceri din ce in ce mai complex este o provocare pentru directorii financiari, care au ca prioritate stimularea inovatiei si luarea unor decizii indraznete cu privire la viitor. Sondajul realizat de KPMG in Romania arata ca rolul directorilor financiari trece prin schimbari semnificative. Activitatea lor nu se mai rezuma la controlul cifrelor, ci presupune abilitati analitice complexe, abilitati operationale si implicare in definirea strategiei de afaceri a organizatiei', a declarat Cezar Furtuna, Partener Coordonator al Departamentului de Audit pentru KPMG in Romania.
De asemenea, integrarea noilor tehnologii in strategia companiei are rolul de a eficientiza procesele operationale, in conditiile in care mentinerea rentabilitatii reprezinta una dinte prioritatile principale ale directorilor financiari.
'Dupa cum indica rezultatele acestui sondaj, dezvoltarea unei strategii coerente de afaceri este afectata, printre altele, si de sistemul fiscal, caracterizat prin schimbari dese, impredictibile si reguli interpretabile. In plus, rezultatele sondajului mai scot in evidenta si alte ingrijorari ale directorilor financiari, cum ar fi majorarea costurilor cu forta de munca, dificultatile de atragere si retinere a talentelor, la care se adauga o complexitate in crestere a reglementarilor', conform documentului.
Studiul KPMG releva faptul ca majoritatea directorilor financiari se mentin optimisti cu privire la evolutia propriului sector de activitate in anul 2018.
Detalii, pe Economica