Home / Stiri financiare / Noile conduceri ale Eximbank si Banca Romaneasca au fost validate pe 30 ianuarie de BNR. Solutii pentru o vanzare catre CEC Bank?

Noile conduceri ale Eximbank si Banca Romaneasca au fost validate pe 30 ianuarie de BNR. Solutii pentru o vanzare catre CEC Bank?

Noile conduceri ale Eximbank si Banca Romaneasca au fost validate pe 30 ianuarie de BNR. Solutii pentru o vanzare catre CEC Bank?

În ciuda declaratiilor divergente din ultima perioada, procesele odata începute merg mai departe. Joi, 30 ianuarie 2020, BNR a autorizat la pachet toti membrii de conducere ai Eximbank si Banca Româneasca, banci ce ar trebui sa urmeze procesul firesc de fuziune, dupa tranzactia de la mijlocul anului trecut. Daca Ministerul Finantelor, actionarul majoritar al Eximbank, va dori altfel de cursuri ale tranzactiei, ele se pot transpune doar prin modificarea statutului bancii si vânzarea de active/pasive ale Bancii Românesti catre CEC si supimentarea capitalului Eximbank cu cel putin 80-100 de milioane de euro, potrivit unor surse din BNR.

Banca Naionala a Romaniei a avizat la pachet conducerile executive si neexecutive ale Eximbank si Banca Romaneasca.

Astfel, "tripleta de aur" de la sefia Eximbank este Traian Halalai, presedinte, Florin Kubinschi si Cristian Saitariu, vicepresedinti si membri executivi ai conducerii Eximbank. Pe linga acestia au mai fost numiti ca membri neexecutivi in Consiliul de Admibnistratie al bancii Vasile Secares, Daniel Tudor (care vine din ANAF) si Adrian Micu (director general la Eximasig).

Pentru conducerea Bancii Romanesti (pana la finalizarea sau nu a procesului de fuziune) BNR a avizat pe Lucian Anghel, pentru pozitia de director general executiv al bancii, si pe Oana Ilie in pozitia executiva de director general adjunct. Pentru membri neexecutivi in CA au fost avizati Traian Halalai, Lidia Stan si Doru Bulata.

"Tranzactia Eximbank-Banca Romaneasca este inchisa si nu se mai poate face nimic aici. Daca se doreste mutarea Bancii Romanesti catre CEC, procesul este ceva mai complex si necesita schimbarea statutului bancii. Se poate face prin vanzarea activelor si pasivelor catre Eximbank, iar apoi vanzarea tuturor participatiilor la CEC Bank, care are ca unic actionar tot statul roman! Posibilitatile sunt multiple, statul trebuie sa se decida ce va face", spun surse din mediul bancar.

Practic, statul poate decide acum fie plasarea activelor si pasivelor Bancii Romanesti catre Eximbank sau catre CEC, fie o parte din activele si pasivele Bancii Romanesti catre CEC si o alta parte catre Eximbank, fie Eximbank sa vanda participatiile Bancii Romanesti catre CEC Bank.

Detalii, pe Economica

luni, 03 februarie 2020, 1335 afisari

Curs BNR vineri, 22 noiembrie 2024

1 EUR4.9759 RON
1 USD 4.7742 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0400 RON
la OTP Bank Romania
1 USD = 4.8500 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile