Operatorii din industria alimentara, obligati sa ofere consumatorilor informatii complete despre produsele de origine animala congelate
Operatorii din industria alimentara vor fi obligati sa puna la dispozitia consumatorilor informatii complete legate de asigurarea trasabilitatii produselor de origine animala congelate, pentru evitarea unor potentiale riscuri pentru sanatatea publica, a anuntat, luni, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).
'Inscrierea pe eticheta unui produs alimentar de origine animala congelat a indicatiilor referitoare la data productiei si la data congelarii reprezinta o etapa in realizarea si asigurarea trasabilitatii alimentelor pe intreg lantul alimentar (...) Actiunea se adreseaza agentilor economici care detin unitati de transare, centre de reambalare, depozite frigorifice, depozite alimentare, supermarketuri, hipermarketuri, magazine alimentare, restaurante, cantine si vizeaza obligativitatea inscrierii pe eticheta produsului a indicatiilor cu privire la data productiei si la data congelarii carnii si a pestelui neprocesat congelat', se arata intr-un comunicat al ANSVSA remis luni AGERPRES.
Detalii, pe Economica