Primul parc industrial privat din nord-vestul Romaniei, care gazduieste deja 20 de companii, se extinde. Investitii noi de 12 mil. euro
Primul parc industrial privat din nord-vestul României intra într-o noua etapa de dezvoltare, printr-o investitie care se ridica la 12 milioane de euro, potrivit unui comunicat al Arc Parc Industrial, dezvoltatorul proiectului.
Investitia este realizata de Adriana si Stefan Cristea, proprietarii Arc Parc Industrial.
In parcul industrial din judetul Cluj, care se intinde pe o suprafata de 40 ha teren, isi desfasoara activitatea 20 de companii, care au realizat in ultimii 10 ani investitii de peste 50 milioane de euro si au creat peste 2.000 de locuri de munca.
"Pentru acest an avem trei proiecte marete: construirea unui Incubator de afaceri de productie sectorial in domeniul componentelor auto, pe o suprafata de 13.000 de metri patrati, in valoare de aproximativ 6,5 milioane de euro. Un alt proiect este un Parc Logistic - mai exact 6 hale modulare de logistica, de categoria A, cu o suprafata de aproximativ 19.000 mp in total, a carei constructie a inceput deja", anunta Adriana Cristea, Initiatorul si Fondatorul Parcului.
Potrivit acesteia, al treilea proiect vizeaza constructia unei Statii electrice de transformare de Inalta Tensiune de 25 MVA, tot in decursul acestui an.
In ceea ce priveste lucrarile la cele 6 hale modulare, acestea vor fi finalizate in doua etape, primul modul fiind disponibil incepand cu 2019.
"Este un proiect ambitios, dar suntem obisnuiti cu provocarile. Deja oferim clientilor nostri cele mai bune conditii pentru a-si derula afacerile, asa ca stim ce avem de facut pentru ca, prin facilitatile si serviciile de top oferite, sa sustinem drumul spre performanta al viitorilor parteneri", a declarat Stefan Cristea, director general Arc Parc Dej.
Halele vor fi construite pe structura de beton, fiecare dintre module oferind posibilitate montarii de pod rulant. Elementul practic al acestui proiect este faptul ca, la solicitarea viitorilor clienti, se poate renunta la peretii modulelor, creand astfel un spatiu mai mare. Acest lucru face foarte simpla schimbarea destinatiei spatiului din unul logistic in unul de productie.
Constructia acestui parc logistic in regiune vine ca raspuns la piata ascendenta de spatii logistice si industriale. Situarea halelor in incinta parcului industrial vine cu anumite facilitati- retelele de utilitati deja existente si disponibile (energie electrica, gaze, apa, canalizare, telecomunicatii) si facilitatile fiscale aferente parcurilor industriale in Romania.
Detalii, pe Economica