Home / Stiri financiare / Romania risca sanctiuni din cauza ca intarzie aplicarea unor directive UE

Romania risca sanctiuni din cauza ca intarzie aplicarea unor directive UE

Romania risca sanctiuni din cauza ca intarzie aplicarea unor directive UE

Pe 4 octombrie, Comisia Europeana a transmis României cinci decizii care includ doua scrisori de punere în întârziere si trei avize motivate în domenii ca piata unica digitala, mediu, mobilitate si transporturi. Termenul de conformare pentru evitarea unor litigii în aceste spete este 4 decembrie, scrie Mediafax.

In cadrul pachetului lunar de decizii de constatare a neindeplinirii obligatiilor anuntat pe 4 octombrie de Comisia Europeana cele referitoare la Romania includ: o scrisoare de punere in intarziere privind analizarea regulata a pietelor de telecomunicatii relevante, o scrisoare de punere in intarziere referitoare la adoptarea de harti acustice si de planuri de actiune pentru zgomotul ambiental, un aviz motivat referitor la transpunerea normelor privind instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi, un aviz motivat privind transpunerea normelor referitoare la pungile din plastic subtiri utilizate pentru transport si un aviz motivat legat de masurile de reducere a emisiilor de vapori de benzina, scrie Mediafax.

Prima decizie a Comisiei Europene se refera la "Analizarea, la timp, a pietelor de telecomunicatii relevante".

Autoritatile nationale de reglementare trebuie sa efectueze, la fiecare trei ani, analize ale pietelor de telecomunicatii care fac obiectul reglementarii UE, in temeiul cadrului juridic actual (Directiva 2002/21/CE), si sa notifice Comisiei Europene masurile corespunzatoare.Belgia, Ungaria, Irlanda, Polonia, Romania, Slovenia si Spania nu au informat Comisia in legatura cu analizele lor in acest sens. Prin urmare, Comisia a decis, prin trimiterea unei scrisori de punere in intarziere, sa solicite acestor sapte tari sa efectueze, fara intarziere, analizele necesare ale pietelor de telecomunicatii relevante, si sa informeze Comisia in intervalul de timp stabilit de legislatia UE relvanta. Pentru toate cele sapte cazuri, intarzierile depasesc cu mult o perioada de cinci ani. Cele 7 state membre vizate au avut la dispozitie doua luni - din 4 octombrie pana in 4 decembrie 2017 - pentru a raspunde.

Prin pachetul sau lunar de decizii de constatare a neindeplinirii obligatiilor, Comisia Europeana urmareste actionarea in justitie a statelor membre care nu si-au indeplinit obligatiile ce le revin in temeiul legislatiei UE. Aceste decizii, care vizeaza diverse sectoare si domenii de politica ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzatoare a legislatiei UE, in beneficiul cetatenilor si al companiilor.

A doua decizie a Comisiei Europene se refera la adoptarea de harti acustice si planuri de actiune privind zgomotul ambiental.Romania, Cipru, Germania si Slovenia trebuie sa respecte dispozitiile esentiale ale Directivei privind zgomotul (Directiva 2002/49/CE). Acestea prevad obligatia statelor membre de a adopta harti acustice care sa prezinte expunerea la zgomot in aglomeratii urbane mai mari, precum si de-a lungul cailor ferate principale, al drumurilor principale si in preajma aeroporturilor mari.


Detalii, pe Economica

luni, 04 decembrie 2017, 430 afisari

Curs BNR marti, 26 noiembrie 2024

1 EUR4.9768 RON
1 USD 4.7319 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0500 RON
la Credit Europe Bank
1 USD = 4.8200 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 19.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile