Salariu confidential sau transparent? Intre abuzuri si invidii in firma
Angajatorii tin cu dintii de confidentialitatea salariilor din companie. Daca le-ar face publice, ar câstiga respectul angajatilor, dar ar fi obligati sa taie din privilegiile acordate unor salariati. Ce spun doi recrutori de top despre curajul de a face publice salariile într-o companie, despre efectele transparentizarii salariilor si despre cât de paguboase sunt zvonurile din piata despre marimea salariilor dintr-o companie, într-un material ECONOMICA.NET.
Practica pastrarii salariilor la secret in companie, de la impolitete fata de angajati, la abuz.
"In primul rand, mi se pare cam necivilizat, la modul general, sa tii salariile confidentiale fata de angajati intr-o companie. Transparenta (si, mai ales, intr-un domeniu atat de sensibil si de important) e o dovada de politete si de consideratie fata de angajati si de civilizatie, la urma urmei. Si invers, evident", a spus headhunter-ul George Butunoiu pentru ECONOMICA.NET.
De ce aleg angajatorii sa tina salariile la secret
Confidentialitatea salariilor sau a grilelor de salarizare (adica pentru un post nu poti castiga mai putin de X lei si nici mai mult de Y lei) dintr-o companie ascunde, in realitate, abuzuri din partea angajatorului. De la fraude fiscale - confidentialitatea salariilor e un paravan pentru evaziune fiscala - la abuzuri cu legea in mana. De exemplu, angajatorul prefera sa tina salariile confidentiale ca sa nu fie nevoit sa le explice angajatilor diferentele salariale din companie, care uneori nu au justificare obiectiva.
Detalii, pe Economica