Home / Stiri financiare / Serviciile publice din Bucuresti, delegate catre 9 companii municipale. Opozitia anunta ca va ataca hotararile

Serviciile publice din Bucuresti, delegate catre 9 companii municipale. Opozitia anunta ca va ataca hotararile

Serviciile publice din Bucuresti, delegate catre 9 companii municipale. Opozitia anunta ca va ataca hotararile

Consiliul General al Capitalei a aprobat, miercuri, cele noua proiecte de hotarâre în baza carora servicii precum administrarea parcajelor, managementul traficului, întretinerea arterelor de circulatie sau a spatiilor verzi vor fi delegate companiilor municipale.

Proiectele au fost adoptate cu majoritate simpla, dupa ce din cuprinsul lor au fost scoase anexele privind bunurile imobile, bunurile de patrimoniu ce ar fi urmat sa fie administrate de societati, motiv pentru care reprezentantii USR si PNL au anuntat intentia de a le ataca in contencios administrativ.

'In primul rand, delegarea serviciilor de utilitate publica in conformitate cu prevederile Legii 51/2006 si a serviciilor de administrare a domeniului public conform Legii 71/2002 nu a fost facuta niciodata pana acum in Bucuresti, iar acum cand am decis sa intram in deplina legalitate, apostolii dreptatii din Consiliul general se opun. Ei bine, vom adopta in aceasta sedinta doar delegarile de servicii publice, urmand ca chestiunile legate de patrimoniu si tarife sa fie adoptate in sedinta viitoare. Inteleg foarte bine ca exista, pentru unii, o frustrare imensa pentru faptul ca aceleasi cateva firme private abonate de ani de zile la contracte pe bani grei cu Primaria au fost decuplate de la bugetul municipalitatii, pentru ca asta este realitatea la care noi am venit cu o alternativa, cu o idee aplicata de mult timp cu succes in multe capitale europene', a declarat edilul general, Gabriela Firea.

Ea a mentionat ca exista de asemenea multe alte orase si municipii din Romania care si-au infiintat societati comerciale, unele dintre ele conduse de membri PNL.

Reprezentantii USR au anuntat ca vor sesiza prefectul Capitalei si vor declansa actiune in contencios administrativ pentru 'un grav abuz procedural' la care a recurs primarul general, Gabriela Firea.

'Hotararile privind delegarea serviciilor care implica bunuri imobile sunt hotarari ce privesc patrimoniul Capitalei si nu pot fi aprobate decat cu votul a doua treimi dintre consilieri. Cu toate acestea, stiind ca nu are voturile necesare, Gabriela Firea a recurs la un abuz procedural. Mai precis, a sters din cuprinsul hotararilor toate anexele privind bunurile imobile, bunurile de patrimoniu ce ar fi urmat sa fie administrate de societati. Astfel, in mod abuziv si ilegal, acele hotarari nu mai sunt considerate de patrimoniu si pot fi adoptate cu majoritate simpla (50%+1), adica exact numarul de voturi pe care le controleaza PSD - ALDE', a aratat consilierul general Roxana Wring (USR).

Catalin Deaconescu (PNL) a sustinut ca proiectele reprezinta 'o forma fara fond' si ca liberalii intentioneaza la randul lor sa le atace in contencios administrativ.

'Conform Legii 215 si regulamentului CGMB, odata ce primarul general a convocat o sedinta, a publicat ordinea de zi si proiectele supuse dezbaterii, le-a adus la cunostinta consilierilor, nimeni nu mai are dreptul sa intervina pe continutul acestor proiecte, in afara sedintei de consiliu. Ceea ce ati facut dumneavoastra azi-noapte - noaptea ca baietii destepti - modificand continut, scotand anexe, ducand de pe un aliniat al art. 45 pe altul, pe o alta majoritate solicitata de lege, este hotie si vom vedea in instanta ce parere va avea Tribunalul Municipiului Bucuresti despre acest lucru', a precizat el.

De asemenea, Firea a anuntat ca in momentul in care proiectele privind transferul de patrimoniu vor fi supuse CGMB, va solicita vot nominal, pentru a-i da in judecata pe cei care se opun.

Detalii, pe Economica

joi, 29 martie 2018, 345 afisari

Curs BNR luni, 25 noiembrie 2024

1 EUR4.9767 RON
1 USD 4.7456 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0200 RON
la Credit Europe Bank
1 USD = 4.8100 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 12.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile