Home / Stiri financiare / Si ce daca ar creste cota unica? Sunt mai multe argumente pro majorare decat contra. La cate indura economia si platitorii de taxe nici nu s-ar simti

Si ce daca ar creste cota unica? Sunt mai multe argumente pro majorare decat contra. La cate indura economia si platitorii de taxe nici nu s-ar simti

Si ce daca ar creste cota unica? Sunt mai multe argumente pro majorare decat contra. La cate indura economia si platitorii de taxe nici nu s-ar simti

Cresterea cotei unice de la 16% la 22%. Scaderea TVA de la 24% la 22%. Premierul Ponta recunoaste ca i-a cerut ministrului finantelor sa faca o simulare.

si nimic mai mult. Nu se  schimba nimic, nu se majoreaza taxele. De unde ati scos-o ? Crin Antonescu, presedintele PNL si jumatatea guvernarii, spune ca aceasta crestere a cotei unice e o discutie pur teoretica, nimic real, demn de mentionat. Doar niste contabili schimba niste cifre sa se joace. Si oricum PNL nu sustine aceasta crestere a cotei unice.

Singura certitudine, pe care o recunoaste si premierul, este ca incasarile la bugetul statului sunt sub estimari (un minus de 3,8 miliarde de lei la noua luni) si in consecinta trebuie luate masuri. Mai ales pentru anul viitor.

Dar daca ar creste cota unica, deci impozitul pe salariu, pe profit, pe castigurile din dobanzi, pe castigurile financiare, de la 16 la 22%? Ce s-ar intampla? S-ar prabusi Romania, economia? S-ar rupe USL-ul? N-ar mai putea sa indure economia privata si contribuabilii aceasta crestere? Cand s-a majorat TVA de la 19% la 24%, iar salariile s-au taiat cu 25% la stat, ca in sectorul privat s-au redus si cu mai mult fara sa iasa scandal, a dat cineva foc guvernului si palatului Cotroceni? Au fost ceva proteste la televizor, dar s-a indurat in liniste. Problema lui Basescu si a PDL-ului a fost ca s-au taiat salariile la bugetari si au propus reducerea pensiilor, doua categorii care voteaza cu PSD-ul.

Ce mare lucru s-ar intampla daca ar creste cota unica?

- la salarii si venituri discutia ar fi: cine plateste majorarea de impozit? Angajatul sau angajatorul? Traditia spune ca in Romania angajatul isi negociaza „netul”, iar taxele, cate or fi, trebuie sa le plateasca angajatorul.

Detalii, pe ZF

luni, 28 octombrie 2013, 461 afisari

Curs BNR vineri, 22 noiembrie 2024

1 EUR4.9759 RON
1 USD 4.7742 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0500 RON
la Credit Europe Bank
1 USD = 4.8500 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 08.15
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile