Silicon Forest Cluj: in trei luni de la lansarea hub-ului avem un grad de ocupare de 60%. Ne apropriem de break-even
Silicon Forest, cel mai nou hub de tehnologie din Cluj Napoca, deschis în luna iunie, dupa o investitie de 200.000 euro, are, la trei luni de la lansare, un grad de ocupare de peste 60%. Proiectul se adreseaza industriei IT&C, precum si companiilor mici, respectiv freelancerilor din alte domenii de business.
Cladirea se afla in centrul orasul, are 6 etaje si o suprafata de peste 1.350 mp, organizata in spatii de birouri, cafenea si o terasa. In total dispune de 170 de locuri pe care le inchiriaza cu precadere startup-urilor din domeniul tehnologiei, dar si companiilor conexe din domenii precum HR, asociatiilor non-profit si freelance-rilor.
"Momentan suntem la 60 grad de ocupare, avem diversi clienti, de la firme cu angajati intre 2 si 30 de oameni, plus freelanceri, avem startup-uri din Anglia si din Romania, asociatii non profit, discutam acum cu avocati, contabili. Vrem sa facem o comunitate completa, nu doar de IT", a declarat pentru ECONOMICA.NET, CEO-ul Silicon Forest, Gabriel Rusu.
Rusu estimeaza ca in luna septembrie, gradul de ocupare va urca la 70%, iar pana la sfarsitul anului, proprietarul hub-ului isi doreste un grad de ocupare de 90%.
"Incercam sa ajungem in septembrie la peste 100 de oameni adica foarte aproape de 70% grad de ocupare, iar cam de acolo devenim break-even. Suntem in grafic, chiar un pic peste. Un grad de ocupare de 100% probabil nu vom avea niciodata, in plan nici nu e gandit asa modelul de business. Noi nu oferim o chirie simpla, unde vine lumea si sta 10 ani, sunt startup-uri la care vin patru oameni si pleaca la ora 17, apoi vin altii, in timp ce freelancerii vin o zi, nu vin trei", a adaugat Rusu.
Proiectul Silicon Forest este initiat de catre Gabriel Rusu, CEO Mejix si de catre doi investitori americani, Boaz Gilad, founder & CEO Brookland Capital si Guy Praisler, CEO Dine Market.
Oferta Silicon Forest include trei tipuri de abonament, cu preturi cuprinse intre 700 si 1.250 de lei pe luna, in functie de facilitatile alese. In costul abonamentelor sunt incluse servicii curatenie, administrative, de securitate, precum si acces la evenimente de networking si spatii comune de recreere.
Detalii, pe Economica